Kultúra

Kanye West egy másik cipőmárkánál akart házalni, miután szerződést bontott vele az Adidas, de kidobták az épületből

rtl.hurtl.hu

2022. október 27. 7:08

A cég vezetői kísérték ki az épületből a korábban antiszemita szöveget posztoló rappert.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, sorra szakítják meg a kapcsolatot Kanye Westtel a különböző ruhamárkák, miután a rapper antiszemita szövegeket posztolt a közösségi médiában. Az Adidas például forgalmának a nyolc százalékát dobta el azzal, hogy beszüntette a Yeezy cipők eladását, amit a rapper tervezett. West most a Sketchers márkánál próbált bevágódni, viszont ők látni sem akarták.

A CNN szerint West bejelentés és meghívás nélkül állított be a cipőgyártó cég főhadiszállására, ahol engedély nélkül filmezni kezdett. Egy rövid beszélgetés után kikísérte az épületből a cég vezetőségének két tagja.

A cég közleményében azt írta: 

A Sketchers nem gondolkozik azon, hogy Westtel dolgozzon, semmi ilyen szándékunk nincs. Elítéljük a közelmúltban tett megosztó megjegyzéseit, és nem toleráljuk az antiszemitizmust, valamint a gyűlöletbeszéd más fajtáit sem.

Korábban azt írtuk: West kiposztolt egy screenshotot arról, hogy P. Diddy rappernek azt írta, hogy zsidók irányítják, a fotóra pedig egy „Jézus zsidó volt” feliratot rakott. Előtte pár nappal pedig rasszista kollekciót mutatott be a párizsi divathéten. A feketék jogait képviselő jelmondat, a Black Lives Matter kifigurázott verzióját nyomtatta pólóira, amire így a White Lives Matter felirat került. Ez sokaknál kiütött a biztosítékot, Will Smith fia, Jayden egyszerűen kisétált a bemutatóról.

Nyitókép: MEGA / GC Images / Getty Images

#Kultúra#kanye west#adidas#cipő#márka#iroda#cég#antiszemitizmus

Címlapról ajánljuk