Külföld

Antiszemitizmussal vádolják Kanye Westet, korlátozták az Instagramját is

rtl.hurtl.hu

2022. október 8. 21:40

Sűrű hete van a rappernek, pár napja rasszista kollekciót mutatott be a párizsi divathéten.

Az Instagram korlátozta Kanye West – azaz Ye – fiókját, miután antiszemita bejegyzést tett közzé – írja az NBC.

A Meta szóvivője szerint az Instagram törölte West Instagram-oldalának tartalmát, és korlátozta a fiókot, mert a rapper megsértette a szabályokat és az irányelveket.

A Meta nem pontosította, hogy konkrétan milyen tartalmakat távolítottak el a fiókból, és milyen tartalmak sértették meg a szabályaikat, de a döntés azután született, hogy Kanye West kiposztolt egy screenshotot arról, hogy P. Diddynek azt írta, hogy zsidók irányítják, a fotóra pedig egy „Jézus zsidó volt” feliratot rakott.

A poszt azután érkezett, hogy West csütörtökön megjelent Tucker Carlson műsorában, ahol szintén antiszemita összeesküvés-elméleteket visszhangzott. A beszélgetésben Kanye West azzal vádolta meg Jared Kushnert, Donald Trump vejét, hogy pénzügyi előnyökért cserébe utazott többször tárgyalni Izraelbe.

Kanye West néhány napja rasszista kollekciót mutatott be a párizsi divathéten. A feketék jogait képviselő jelmondat, a Black Lives Matter kifigurázott verzióját nyomtatta pólóira, amire így a White Lives Matter felirat került. Ez sokaknál kiütött a biztosítékot, Will Smith fia, Jayden egyszerűen kisétált a bemutatóról.

Nyitókép: Stephane Cardinale - Corbis / Getty Images

 

#Külföld#kanye west#Ye#antiszemitizmus#instagram

Címlapról ajánljuk