Gazdaság

Az Adidas szakíthat Kanye Westtel, a Yeezy is mehet a levesbe

Dévai LászlóDévai László

2022. október 25. 11:11

Nagy, fájdalmas döntést készül meghozni az Adidas, ugyanis a összes forgalmuk mintegy 8 százaléka a Yeezy eladásaiból származik.

Az Adidas minden valószínűség szerint szakítani fog Kanye Westtel – értesült a Bloomberg. A sportszergyártó azért vette fontolóra, hogy felbontsák a partnerséget az egyik legtöbb pénzt hozó Yeezy almárkát képviselő és tulajdonló rapperrel, mert az elmúlt időszakban olyan botrányokba keveredett, amely rendkívül negatívan érinti a német sportcéget.

Westtel már megszakította a kapcsolatot a Gap és a Balenciaga is, és most az Adidas lehet az újabb nagy márka, ami nem kíván tovább együtt dolgozni a rapperrel.

Az egész azzal kezdődött, hogy a párizsi divathéten West egy rasszista kollekciót mutatott be, az esetről részletesebben itt írtunk. Majd az emiatt kialakult vagdalkozás nyomán sikerült az Instagramon egy antimszemita bejegyzést posztolnia, ami miatt letiltották az oldalát.

Nagy valószínűséggel ebből a vesszőfutásból lett elege az Adidasnak, ahol pedig a Kanye fémjelezte Yeezy a márka jól menő termékvonalának számít. A Bloomberg megjegyzi: az Adidas teljes forgalmának 8 százalékát teszik ki a Yeezy eladásai.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy West kapcsolata eddig sem volt felhőtlen az Adidasszal, a rapper ugyanis korábban azzal vádolta a márkát, hogy rosszul kezelik a brandet és sokszor le is másolják az egyedi dizájnjaikat.

Frissítés

Az Adidas időközben kiadott egy hivatalos közleményt, amelyben azt írják, hogy nem tolerálják az antiszemitizmus vagy a gyűlöletbeszéd bármilyen formáját.

Ye (Kanye West) közelmúltbeli megjegyzései és megnyilvánulásai elfogadhatatlanok, gyűlöletkeltőek és sértőek voltak.

– olvasható az Adidas állásfoglalásában.

Az alapos felülvizsgálatot követően a vállalat úgy döntött, hogy azonnal felmondja a Ye-vel fennálló partnerséget, leállítja a Yeezy márkájú termékek gyártását, és leállítja a Ye-nek és vállalatainak folyósított összes kifizetést.

Nyitókép: Edward Berthelot / GC Images

#Gazdaság#adidas#kanye west#antiszemita#szakítás#yeezy

Címlapról ajánljuk