Kultúra

Visszavonták a Bruce Willisnek adott Arany Málnát

rtl.hurtl.hu

2022. április 1. 13:07

A legrosszabb alakításért járó díj alapítói eleinte nem akarták visszavonni az „elismerést”, de végül meggondolták magukat. 

A szervezők mégis visszavonták a Bruce Willisnek adott, legrosszabb filmes teljesítményért járó Arany Málna-díjat. Erről csütörtökön számoltak be a díj alapítói, John J. B. Wilson és Mo Murphy, az IndiWire című amerikai filmes szaklapnak. Ezt azután jelentették be, hogy a színész családja bejelentette, hogy Willis visszavonul a színészettől, mert az agyi beszédközpontját érintő afáziában szenved.

Ahogy azt korábban megírtuk, az Arany Málna alapítói eleinte nem akarták visszavenni a díjat. Idén egy külön kategóriát hoztak létre Bruce Willis számára: a „Legrosszabb színészi játék Bruce Willistől 2021-ben” kategóriába a színész hét 2021-es filmje és egy 2022-es alkotása került be.

A díj alapítói azzal magyarázták a díj visszavonását, hogy „nem illendő” olyan embernek adni egy Málnát, akinek alakítását egészségügyi állapota befolyásolja.

Közben az rtl.hu kérdésére a HELL ENERGY Magyarország Kft közölte, hogy kitartanak Bruce Willis mellett, aki 2018 óta reklámarca a szikszói székhelyű energiaitalának. 

Bruce Willis családja magyar idő szerint szerda este jelentette be, hogy a színész egészségi állapota miatt felhagy a színészi pályával. A 67 éves filmsztár felesége, volt felesége, és felnőtt lányai egyszerre jelentették be Instagram oldalaikon, hogy Willis afáziás, és a betegség miatt nehezen megy neki a beszéd.


A nyelvi és kommunikációs betegség legfőbb tünetei, hogy a betegeknek nehézséget jelent a megfelelő szó kiválasztása, akadozva kommunikálnak és olyan típusa is van, ahol a beszéd tartalmát már egyáltalán nem érteni. A gondolat megfogan, de a megfelelő szó már nincs meg hozzá.


Nyitókép: Bruce Willis a 2012-es torontói filmfesztiválon. Fotó:  George Pimentel/WireImage/GettyImages

 

#Kultúra#bruce willis#arany málna#afázia

Címlapról ajánljuk