Kultúra

Bruce Willis visszavonul a színészettől

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. március 30. 19:46

A világhírű és méltán népszerű akciósztár egészségi állapota miatt hagy fel a színészi pályával.

Bruce Willis amerikai filmsztár 67 éves korában, egészségi állapota miatt felhagy a színészi pályával. A hírt Rumer Willis, a színész legidősebb lánya jelentette be az Instagramon a család többi tagja, volt és jelenlegi felesége (Demi Moore és Emma Heming), valamint öt lánya (Rumer, Scout, Tallulah, Mabel és Evelyn) nevében:

szeretett Bruce-unknak egészségügyi problémái támadtak, és nemrégiben afáziát diagnosztizáltak nála, ami hatással van a kognitív képességeire

A poszt szerint

Bruce úgy döntött, hogy visszavonul a karriertől, amely oly sokat jelentett számára. Ez egy igazán nehéz időszak a családunk számára, és nagyon hálásak vagyunk a folyamatos szeretetért, együttérzésért és támogatásért.


Az afázia olyan nyelvi zavar, amely stroke, baleset, agydaganat vagy egyéb betegség következtében alakul ki. Az afáziás betegek nagy része mindent tud és ért, csak nem tud megfelelően válaszolni, olvasható az aphasie.hu oldalon. Rumer Willis bejegyzésében nem tért ki arra, hogy mi okozta apja afáziáját.

Bruce Willis 1955-ben született Nyugat-Németországban. Színészként az 1985 és 1987 között futó A simlis és a szende című tévésorozattal futott be, majd  az elmúlt ötven év egyik leghíresebb és legtöbb filmben szereplő mozisztárjává vált. A Die Hard akciófilmek hős New York-i rendőre, John McClane volt az egyik leghíresebb szerepe, de emlékezetes volt a Ponyvaregényben, a Hatodik érzékben és Az ötödik elemben nyújtott alakítása is, írja az MTI. Magyarországon a Hell energiaital reklámarcaként az utóbbi években sokfelé volt látható hirdetéseken.


Nyitókép: Bruce Willis és felesége, Emma Heming 2019-ben – Fotó: Dia Dipasupil/WireImage via Getty images

#Kultúra#bruce willis#színész#afázia#visszavonul

Címlapról ajánljuk