Külföld

Tévesen halottá nyilvánítottak, erre túszokat ejtett és késelt egy iskolában, hogy bizonyítsa, életben van

rtl.hurtl.hu

2024. július 26. 9:38

Megkéselt három embert, és túszokat ejtette egy iskolában egy indiai férfi, hogy így bizonyítsa a hatóságoknak: tévesen nyilvánították halottnak. 

Letartóztattak egy férfit az indiai Rádzsasztán államban, miután betört egy iskolába, ahol három embert megkéselt, és túszokat ejtett, hogy így bizonyítsa, tévesen nyilvánították halottá – írta a helyi sajtó. Az iskola igazgatóját és egy tanárt súlyos sérülésekkel szállították kórházba az eset után.

Baburam Bhil a beszámolók szerint igyekezett mindent megtenni, hogy bizonyítsa a hatóságok előtt, hogy életben van, miután kézhez kapott egy nevére kiállított halotti bizonyítványt, de próbálkozásai sikertelenül végződtek. Attól félt, hogy a kormány lefoglalja a házát, ezért úgy döntött, bűncselekményt követ el, hogy bizonyítsa, életben van.

A férfi június 19-én rontott be egy iskolába egy késsel és egy benzinespalackkal, majd miután rátámadt egy szülőre, és megkéselte az igazgatót és az egyik tanárt, több diákot és tanárt túszul ejtett. A rendőrség közölte, hogy még vizsgálják a férfi állításait, valamint elmeállapotát.

A WION című indiai híroldal az esettel kapcsolatban megjegyezte, hogy nem számít példa nélkülinek, hogy hibásan nyilvánítanak halottá valaki Indiában. Tavaly novemberben például egy hetvenéves férfi „Életben vagyok” feliratú táblával sétálgatott Agra városában, miután márciusban halottá nyilvánították.

Nyitókép: News18

 

#Külföld#túszejtés#késelés#india#iskola#halotti bizonyítvány

Címlapról ajánljuk