Külföld

Repülőtéri káosz: Szicíliában és Mallorcán is hagyott magyar utasokat a Wizz Air

rtl.hurtl.hu

2024. július 20. 14:18

Világméretű informatikai káoszt okozott tegnap egy programfrissítés.

Szicíliában és Mallorcán is ragadtak magyarok a repülőtéri leállások miatt, értesült olvasóitól a Telex. Az RTL-hez is érkezett jelzés a pórul járt utasoktól:  egyikük azt írta péntek este 20:40 órakor indult volna a járatuk Palma de Mallorcáról, eleinte folyamatosan késéseket jeleztek, „majd 6 óra várakoztatás és hitegetés után hajnali 2:37-kor törölték a járatunkat” – fogalmazott. A Wizz Airt eközben hiába keresték az utasok, a cégnek nincs képviselete a helyszínen – írta. A Telex szerint a történet úgy folytatódott, hogy csak 03:20-kor landolt az odafelé tartó gép, majd üresen indult vissza Budapestre.

Szicíliában, Cataniában eközben törölték már az odafelé tartó járatot is a pénteki súlyos informatikai problémák miatt.

A lap egyik munkatársa Baselben ragadt, ugyanis a Wizz Air két egymást követő napon is törölte a járatát – csütörtökön először úgy volt, hogy egy pénteki pótjárattal haza tud jönni, de aztán pénteken este 9-kor, többszöri halasztás után derült ki, hogy nem jön az aznapra ígért gép sem. A portál több olvasója is jelezte, hogy többórás (egy esetben több mint tíz órás) késéssel sikerült elindulniuk. A Wizz Air péntek este fél 11-kor jelezte, hogy az informatikai szolgáltatói probléma megoldódott, és az online felületek megint működnek.

Mint arról beszámoltunk, tegnap hatalmas informatikai káoszt okozott a világban egy programfrissítés. A Windows-hoz használt Crowdstrike kiberbiztonsági szoftver miatt számos országban leállt a légi- és vasúti forgalom, bankok és egy sor más vállalat rendszerei megbénultak. Vagy 1600 légijáratot nem tudtak elindítani. Fennakadások voltak az egészségügyi és oktatási intézményekben, számos tévé adása szünetelt. Néhány óra alatt kijavították a hibát, de még eltart egy darabig, amig mindenhol helyreáll a rend.

Magyarországon is sok problémát okozott a frissítés:


Nyitókép (illusztráció): RTL

#Külföld#wizz air#szicília#mallorca#káosz#repülőtér#utazás#járattörlés#késés#nyaralás

Címlapról ajánljuk