Külföld

Donald Trump bevonta a kampányba középiskolás unokáját is, aki szerint a volt elnök átlagos nagypapa

rtl.hurtl.hu

2024. július 18. 16:40

A 17 éves Kai Trump arról is beszélt, hogy mit érzett, amikor hallotta, hogy meglőtték a volt elnököt.

Donald Trump 17 éves unokája is felszólalt szerdán Milwaukee-ban a Republikánus Párt jelöltállító gyűlésén, hogy személyes történetekkel vegye rá az egybegyűlteket nagyapja támogatására – írja a Page Six.

Nekem ő egy átlagos nagypapa. Cukrot és üdítőt ad nekünk, ha nem látják a szüleink. Mindig kérdezi, hogy megy az iskola. Amikor kitűnő tanuló lettem, kinyomtatta az oklevelet és mutogatta a barátainak, hogy milyen büszke rám

– mondta Kai Trump, aki az ifjabb Donald Trump legidősebb gyermeke.

Az unoka azzal is viccelődött, hogy a volt elnök sokszor a legrosszabbkor keresi. „Felhív tanítás közben megkérdezni, hogy megy a golfozás és elkezdi mesélni, hogy neki hogy megy”, mondta nevetve. „De ilyenkor emlékeztetnem kell, hogy iskolában vagyok, és vissza kell hívnom később.”

Donald Trump bevonta a kampányba középiskolás unokáját is, aki szerint a volt elnök átlagos nagypapa
REUTERS/Jeenah Moon

Kai Trump szerint a nagyapja még a bírósági ügyei közben is szakított időt arra, hogy megkérdezze tőle, hogy van. „Mindig biztat, hogy a lehető legsikeresebb emberré váljak. Nyilván elég magasra tette a mércét, de ki tudja? Talán egy napon utolérem” – mondta.

(Trumpot egyébként azért ítélték el – büntetőügyben első amerikai exelnökként –, mert vállalati jogi költségnek álcázva fizetett le egy pornószínésznőt azért, hogy ne beszéljen szexuális viszonyukról. Ez érthető módon nem került elő 17 éves unokájának beszédében.)

Az unoka elárulta azt is, hogy megdöbbent, amikor hallotta, hogy meglőtték Donald Trumpot, és meg akarta tudni, hogy jól van-e. Szerinte sokan akarták már pokollá tenni a nagyapja életét, de ő még mindig talpon van. Beszéde zárásaként gondoskodó és szerető nagyapának nevezte a volt elnököt és azt mondta neki, hogy szereti.

Nyitókép: REUTERS/Jeenah Moon

#Külföld#donald trump#kai trump#republikánus párt#amerikai elnökválasztás

Címlapról ajánljuk