Külföld

43 évet ült ártatlanul egy missouri-i nő

rtl.hurtl.hu

2024. július 18. 21:32

A halálbüntetéstől félve magára vállalt egy gyilkosságot, amit nem ő követett el.

43 évet töltött börtönben egy missouri-i nő egy olyan gyilkosságért, amit nem ő követett el. A 64 éves Sandra Hemme most bírósági döntéssel szabadulhat – írja az Independent.

1980. november 13-án brutálisan megöltek egy 31 éves könyvtárost, Patricia Jeschke-t. Miután nem ment be dolgozni, az anyja az ablakon át mászott be a lakásába, ahol a padlón, egy vértócsában talált rá lánya meztelen testére. A végtagjai össze voltak kötözve telefonzsinórral, a feje alatt kés volt, a torkára pedig harisnyát tekert a gyilkosa.

Sandra Hemme-t egy nappal korábban bocsátották el a pszichiátriáról, ahol 12 éves kora óta ideje nagy részét töltötte. Miközben a nyomozók Jeschke gyilkosát keresték, Hemme felbukkant a környéken. A rendőrök gyanúsnak találták és bevitték. Kihallgatásakor feljegyezték, hogy mentálisan zavartnak tűnt.

Hemme a gyilkossággal egy férfit vádolt meg, de ő nem lehetett, mert Jeschke halálának idején elvonón volt. Végül bűnösnek vallotta magát, hogy ne ítélhessék halálra.

A Sandra Hemme szabadulásáról döntő bíróság megállapította, hogy a bebörtönzésének semmilyen alapja nem volt saját megbízhatatlan vallomásán kívül. Ugyanakkor közvetlen bizonyíték merült fel egy 2015-ben elhunyt rendőrtiszttel, Michael Holmannal szemben. Halála után a hatóságok házkutatást tartottak az otthonában, és megtalálták azt a fülbevalót, amit Patricia Jeschke apja szerint ő adott a lányának. A bíróság szerint Sandra Hemme nyilvánvaló igazságtalanság áldozata.

Nyitókép: Neil Nakahodo/The Kansas City Star/Tribune News Service via Getty Images

#Külföld#ártatlan#börtön#gyilkosság

Címlapról ajánljuk