Külföld

Joe Biden felfüggeszti a kampányhirdetéseket a Donald Trump elleni merényletkísérlet miatt

rtl.hurtl.hu

2024. július 14. 13:37

Joe Biden amerikai elnök behúzta a féket a kampánybuszon, miután ellenfele, Donald Trump majdnem merénylet áldozata lett.

Joe Biden amerikai elnök szombaton elítélte a vetélytársa, Donald Trump volt ellen elkövetett merényletkísérletet, kampánystábja közölte, hogy felfüggeszti a kampányhirdetések közlését, írja az MTI.

Az elnök a politikai erőszak megszüntetésére szólított fel. Hangsúlyozta: „Amerikában nincs helye az ilyen jellegű erőszaknak. Ez beteges” – mondta, hozzátéve, hogy alaposan tájékozódott az ügyben. Korábban telefonon beszélt Donald Trumppal.

A 81 éves elnök a Delaware állambeli Rehoboth Beach-en egy templomban tartózkodott, amikor a lövöldözés történt, majd később rezidenciájára indult. Kiadott egy írásos nyilatkozatot, majd elhagyta delaware-i tengerparti házát, és a helyi rendőrkapitányság felé vette az irányt, hogy kamerák előtt beszéljen a kérdésről.

Biden egyik kampánytisztviselője azt mondta, hogy a csapat „azon dolgozik, hogy a lehető leggyorsabban levegyük a televíziós hirdetéseinket”, válaszul a történtek súlyosságára.

Donald Trumpra a pennsylvaniai Butlerben tartott kampánygyűlésen lőtt rá egy 20 éves férfi. A merénylő több lövést is leadott a volt elnökre, aki csak könnyebben sebesült meg. Egy másik ember viszont meghalt a támadásban és ketten életveszélyesen megsebesültek.

A lövöldözésről készült videót itt lehet megnézni:


Nyitókép: Elizabeth Frantz / Reuters

#Külföld#joe biden#donald trump#merényletkísérlet#kampány#hirdetés#tévé#felfüggesztés#elnök#usa

Címlapról ajánljuk