Külföld

Robbanószerkezeteket találhattak Donald Trump merénylőjének autójában

rtl.hurtl.hu

2024. július 14. 18:19

A 20 éves Thomas Matthew Crooks házából is kerültek elő robbanóanyagok. A merénylő a fegyverét állítólag apjától szerezte.

A rendőrség robbanószerkezeteket talált lelőtt Thomas Matthew Crooks autójában, akit a helyszínt biztosító mesterlövészek lőttek le, miután merényletet kísérelt meg Donald Trump ellen – írja a Wall Street Journal (WSJ) értesülései alapján a New York Post. A BBC azt írta, hogy amerikai partnerük, a CBS beszélt egy bűnüldözési tisztviselővel, aki megerősítette, hogy „gyanús eszközöket” találtak Thomas Crooks járművében. A helyszínre tűzszerészeket hívtak.

A WSJ viszont egyértelműen robbanószerkezetekről ír, értesüléseik szerint ezeket a lövöldözés helyszínétől nem messze találták meg, de azt egyelőre nem tudni, pontosan mi volt a terve. A hatóságok több bejelentést is kaptak gyanús csomagokról a helyszínen. A támadó házát is átkutatták, onnan ugyancsak robbanóanyagok kerültek elő a lap szerint.

A Wall Street Journal úgy tudja, Crooks egy AR-15 típusú gépkarabéllyal lőtt rá Trumpra, ami az amerikai hadseregben rendszeresített M16-os polgári változata. A merénylő fegyverét az amerikai lap értesülése szerint az apja vásárolta.

Donald Trump a Pennsylvania állambeli Butlerben tartott kampánygyűlést, mikor beszéde közben lövések dördültek el. Trumpra titkosügynökök ugrottak, majd lesegítették a színpadról, miközben a véres arcú volt elnök magasba emelte az öklét. Trump a jobb fülén sérült, a fiatal éves támadó és az esemény egy résztvevője meghalt, ketten súlyosan megsérültek. Joe Biden amerikai elnök szombaton elítélte a vetélytársa ellen elkövetett merényletkísérletet.

A lövöldözésről készült videót itt lehet megnézni:


Nyitókép: A rendfenntartó erők egyik tagja beszélget a szomszédokkal a 20 éves Thomas Matthew Crooks háza közelében, akit az FBI a Donald Trump volt amerikai elnök elleni merényletkísérlettel gyanúsít. 2024. július 14. Aaron Josefczyk / Reuters

 

#Külföld#donald trump#trump#merénylet#merénylő#robbanószerkezet#robbanóanyag

Címlapról ajánljuk