Külföld

Gépfegyver volt a nyeremény egy amerikai egyházi gyülekezet tomboláján

rtl.hurtl.hu

2024. július 10. 13:35

Nem ez volt az első eset, hogy az egyházközség tomboláján fegyvert lehetett nyerni. A templomnál is arra figyelmeztetnek, hogy nem fegyvermentes övezet.

Egy Tennessee állambéli keresztény gyülekezet július 4-i tomboláján egy AR-15 gépkarabély is volt a nyeremények között, írja a helyi sajtó.

Todd Holmes, a River of Tri-Cities Church lelkipásztora arról beszélt, hogy ez csak egy volt a sok nyeremény közül. Azért tartotta illőnek egy fegyvert is kisorsolni hívei között, mert szerinte ez illeszkedik a függetlenség napjának szellemiségébe.

Hozzátette, hogy ez nem az első alkalom, hogy fegyversorsolást tartott az egyház. Ám azt hozzátette, hogy mielőtt a nyertesek átveszik a fegyvereket, egy háttérellenőrzésen át kell esniük. 

Amúgy is utalnak arra jelek, hogy a déli állambéli gyülekezet tagjai között komoly hagyománya van a fegyvertartásnak. A helyi templom ajtaján például egy tábla azt írja: „FIGYELEM! Ez nem egy fegyvermentes zóna! FEL VAGYUNK FEGYVERKEZVE! Bármilyen zavargásra, vagy ártásra való kísérletet elsöprő erővel fogunk viszonozni! Köszönjük!”

Nyitókép (illusztráció): Know Your Meme

#Külföld#amerika#egyház#templom#egyházközség#gépkarabély#lőfegyver#fegyveres erőszak#tombola#nyeremény

Címlapról ajánljuk