Külföld

Videó: tömegverekedés volt a Ryanair járatán, kényszerleszállást kellett végrehajtani

rtl.hurtl.hu

2024. július 8. 14:56

Az egyik család megkért egy másikat, hogy cseréljenek helyet, ezután jött az üvöltözés, majd az ütlegelés.

Alig fél óra után kellett megszakítania az útját a Ryanair repülőgépének, amely Marokkóból tartott Londonba múlt héten, mivel tömegverekedés tört ki az utasok között. A balhé úgy kezdődött, hogy az egyik utazó család megkért egy másikat, hogy cseréljenek helyet.

A szemtanúk szerint egy fiatal férfi kérte meg az egyik utast, hogy üljön arrébb, hogy ő a felesége és a gyerekei mellé ülhessen. A nő, aki a saját lányával ült ott, nem volt hajlandó átülni a férfi kedvéért, aki emiatt annyira feldühödött, hogy fenyegetni kezdte a nőt. Ezután jött a verekedés.

Amint kikapcsolta a pilóta a biztonsági öv jelzéseit, a nő férje feleségére védelmére kelt, a két férfi ütlegelni kezdte egymást. A személyzet megpróbált véget vetni a konfliktusnak, de nem jártak sikerrel. Szerencsétlenségükre az egyik család egy nagyobb csoporttal utazott, amelynek tagjai szintén csatlakoztak a bunyóhoz.

A repülő végül Marrákesben szállt le, ahol már várták a rendőrök az izgága utasokat, és összesen kilenc embert szállítottak le a gépről. A káoszt tetézte, hogy egy másik utas a verekedés közepette rosszul lett, és repülés közben oxigént kellett neki adni. Landolás után ő is szidalmazni kezdte az utaskísérőket, szóval a rendőrökre volt szükség, hogy leszállítsák.

Eddigre viszont a személyzet elérte a napi maximális munkaidejének limitjét. Ez azt jelentette, hogy minden utasnak le kellett szállnia a repülőgépről, és egy szállodában tölteni az éjszakát. A másnapi tehermentesítő járatot szintén törölték, így csak két nap késéssel, csütörtökön jutottak el Londonba. A fedélzeti verekedésről a Sun oldalán nézhetnek felvételeket.

Nemrég Budapesten is történt ehhez hasonló eset, amikor csaknem 40 óra késéssel indult el egy repülő Törökországba. Az RTL Híradó arról tudósított: a Budapest Airport szerint a törökök időben tájékoztatták őket, az utasok viszont azt állítják, hogy végig bizonytalanságban voltak. Sokan fel is adták az utat, a 155 utasból végül csak 65-en szálltak vasárnap a gépre.


Nyitókép: Nacho Doce / Reuters

#Külföld#ryanair#tömegverekedés#angol#kényszerleszállás#késés#rosszullét

Címlapról ajánljuk