Külföld

Biden nyugalomra int: még nyerhet

rtl.hurtl.hu

2024. június 30. 11:24

Többen is kiálltak az elnök mellett.

Joe Biden amerikai elnök biztosította a demokrata párti adományozókat, hogy még megnyerheti az elnökválasztást Donald Trump ellen, annak ellenére, hogy gyenge teljesítményt nyújtott a CNN első elnökjelölti vitájában, írja a BBC.

Biden szombaton New Yorkban és New Jerseyben vett részt adománygyűjtő rendezvényeken, ahol elismerte, hogy a vitán nem volt nagyszerű estje, de Trumpnak sem.

Biden kijelentette, hogy meg fogják nyerni a választást, és ígéretet tett arra, hogy keményebben fog küzdeni.

Biden teljesítménye vegyes reakciókat váltott ki, és pánikot okozott a demokraták körében. Phil Murphy, New Jersey demokrata kormányzója biztosította Bident, hogy teljes mértékben támogatják. A Biden-kampány elismerte, hogy a vita nem úgy sikerült, ahogy remélték, de nem tervezik, hogy Biden visszalépne. Jennifer O'Malley Dillon kampányelnök szerint a vita utáni belső felmérések azt mutatták, hogy a szavazók véleménye nem változott jelentősen.

Barack Obama volt elnök támogatását fejezte ki Biden iránt, hangsúlyozva, hogy ez a választás egy olyan emberről szól, aki az átlagemberekért küzd, szemben egy olyan emberrel, aki csak magával törődik.

Nyitókép: Michael Reynolds / MTI / MTVA

#Külföld#joe biden#donald trump#vita#adományozó#rendezvény#amerikai#elnökválasztás

Címlapról ajánljuk