Külföld

Lezuhantak a Wizz Air magyar pilótái Svédországban, a hatóságoknak pedig nincsenek válaszaik

rtl.hurtl.hu

2024. június 16. 17:20

Most az egyik pilóta édesapja követel válaszokat a svéd hatóságoktól az 1 évvel ezelőtti tragédia ügyében.

Tucatnyi kérdést intézett Korom Mihály azokhoz a svéd hatóságokhoz, amelyek még egy évvel a tragikus légi baleset után sem tudtak megnyugtató választ adni arra, miért halt meg a svédországi Arkösund közelében fia és a Wizz Air másik magyar pilótája, írja a Blikk.

Korom Gábor, aki a Wizz Airnél dolgozott, valamint kollégája tavaly június 18-án szálltak fel Lengyelországból a Sovata Rallye Moran kisrepülővel, és a Stockholmtól északra lévő Dala-Järnába tartottak egy kisrepülővel. A mai napig tisztázatlan okokból hirtelen veszítettek a magasságból, és a tengerben lelték halálukat.

A hatóságok a gép roncsainak megvizsgálása után sem jutottak közelebb a megoldáshoz. Korom szerint „azt ecsetelték, hogy az ő céljuk nem a baleset felelőseinek megtalálása, hanem csupán a történtek rekonstruálása”.

Szerinte „az elmúlt egy év során talán meg lehetett békélni a történtekkel, de elfogadni abszolút lehetetlen”. Azt mondta: „Minden alkalommal, amikor meghallom egy repülőgép hangját, eszembe jut a fiam tragédiája. Mivel pedig olyan helyen lakunk, ahonnan nincs messze a reptér, nem telik el úgy óra, hogy ne szakadnának fel ezek a soha nem gyógyuló sebek”.

A Balti-tengerben, nyolc-tíz mélyen találták meg a pilóták holttestét. A Híradó beszámolója a tragikus esetről:


Nyitókép: Faludi Imre / MTVA

#Külföld#wizz air#magyar#pilóta#zuhanás#válasz#baleset#tragédia

Címlapról ajánljuk