Külföld

Ötven méter zuhant öt másodperc alatt a szingapúri repülőgép

rtl.hurtl.hu

2024. május 29. 14:15

A Singapore Airlines turbulenciába került gépén egy ember meghalt, és tucatnyian sérültek meg. 

Kevesebb mint öt másodperc alatt 54 méter zuhant a Singapore Airline turbulenciába került gépe, aminek fedélzetén emiatt egy ember meghalt, és tucatnyian sérültek meg, köztük többen súlyosan – írta a BBC, a szingapúri közlekedésbiztonsági iroda nyomozásának eredményeire hivatkozva. Az előzetes vizsgálat eredményei szerint a gép teljesen normálisan repült 11 300 méteres magasságon, amikor 4,6 másodperc alatt 54 métert csökkent a magassága, és ez okozta a sérüléseket.

A gép fedélzetén egy brit férfi, a 73 éves Geoff Kitchen hunyt el, feltehetően szívroham miatt, és több mint 70 embert kellett különböző sérülések miatt kórházba szállítani, miután a gép kényszerleszállást hajtott végre Bangkokban. 


A sérülteket kezelő kórház igazgatója azt mondta, hogy hat embert kezeltek koponya- és agysérülések miatt, 22 ember gerincsérülések miatt, és 13 embert más sérülések miatt, hozzátéve, hogy „még soha nem kezeltünk ilyen turbulencia okozta sérüléseket”.

A Fókusz kedden arról számolt be, hogy jobb, ha megbarátkozunk a turbulenciával, a klímaváltozás miatt egyre több rázós repülésre számíthatunk:


Hogy a gépen lévő utasok hogyan élték meg a turbulenciát ide kattintva tudja elolvasni. Pető György pilóta pedig a Reggeliben mondta el, hogy mit kell tenni turbulencia esetén.


Nyitókép: REUTERS/Stringer/File Photo

#Külföld#singapore airlines#turbulencia#vizsgálat

Címlapról ajánljuk