Külföld

Megbüntették a meztelen partit rendező orosz celebet, mert békét követelt

rtl.hurtl.hu

2024. április 25. 17:12

Nasztya Ivlejeva az egyre háborúpártibb országban többször is botrányt okozott.

Ötvenezer rubelre, azaz nagyjából 205 ezer forintra büntette egy moszkvai bíróság Nasztya Ivlejeva orosz celebet, mivel úgy találták, hogy békét hirdető posztjaival „lejáratta” az orosz hadsereget, írja az AP hírügynökség.

A celeb decemberben még azzal okozott botrányt, hogy olyan partit szervezett, amire „a lehető legkevesebb ruhában” hívott meg vendégeket. Mostani ügyét nem büntetőeljárásban tárgyalták, Ivjelva meg sem jelent a bíróságon, ahol két, az ukrajnai invázió korai időszakában készült posztja került terítékre.

A posztokat az Oroszországban VPN nélkül elérhetetlen Instagramra készítette. Az egyiken egy fekete téglalap volt, rajta a „Nemet a háborúra” szavakkal, míg a másik egy békegalambot ábrázolt, és azt üzente, hogy „szülessenek meg azok a kompromisszumok, amik véget vethetnek az emberek megölésének”.

Nasztya Ivlejeva bulijáról már korábban is beszámoltunk. Bár a rendezvény zártkörű volt, a közösségi médiában sok videó és fotó jelent meg róla. A felháborodás sem maradt el. Az Ukrajna elleni háborút támogató bloggerek, politikusok, aktivisták azon dühöngtek, hogy a hírességek így mulatoznak, miközben a „különleges katonai műveletben” orosz katonák áldozzák fel az életüket.

Később azt is megírtuk, hogy katonai behívót kapott az orosz rapper, aki egy szál zoknival a hímtagján jelent meg a botrányos partin. A közfelháborodás nyomán az orosz hatóságok léptek és eljárást indítottak több meztelen partizó ellen is. Vaciót letartóztatták és 15 napi börtönre ítélték „rendzavarásért”, emellett 750 ezer forintnyi bírságot kellett fizetnie „nem hagyományos szexuális kapcsolatok népszerűsítéséért”.

Az eseményről az RTL Híradó is beszámolt:

Nyitókép: Instagram / Nasztya Ivlejeva

#Külföld#parti#meztelen#béke#orosz#influenszer#celeb#büntetés#bíróság#instagram#poszt

Címlapról ajánljuk