Külföld

Patkánylábat talált tíz hónapos gyereke kajájában, sokkolta az anyukát, amikor kiderült, honnan került oda

rtl.hurtl.hu

2024. április 24. 11:52

A boltban vásárolt fokhagymás kenyérrel etette a gyereket, de kiderült, hogy nem a pékség volt a ludas – a láb ugyanis nyers volt.

Az új-zélandi Shannon Bellman rémülten vette észre, hogy az a valami, ami tíz hónapos gyermeke szájából lógott ki félig, miközben egy kenyeret majszolt, egy patkány lába.

Azonnal kivettem a szájából, és láttam, hogy egy patkány szőrös lába az. Teljesen kikészültem 

mondta el az anyuka még március végén a helyi sajtónak. Az eset hatalmas botrányt okozott. A bolt, ahonnan az előre becsomagolt fokhagymás kenyeret vette, minden üzletéből visszahívta az érintett terméket, amit egy pékség készített, az új-zélandi élelmiszer-biztonsági hivatal pedig vizsgálatot indított a esettel kapcsolatban.

A vizsgálat eredményeit április 24-én, szerdán hozták nyilvánosságra, és annak eredménye sokkolta az anyukát – írta a New Zeland Herald. A nyomozás ugyanis arra jutott, hogy a patkányláb csak a nő otthonában kerülhetett a kenyérbe és a kisgyerek szájába.

A hatósági vizsgálat megállapította, hogy a patkányláb nyers volt, miközben azt kétszer is megsütötték, mielőtt a gyerekhez került volna: egyszer a pékségben, majd másodszor a nő otthonában. Az új-zélandi élelmiszerbiztonsági hivatal helyettes igazgatója közölte, hogy kizárták annak lehetőségét, hogy a termék készítője, szállítója, a szállítási cég elosztóközpontja vagy a bolt lett volna a láb forrása.

A nő a Heraldnak elmondta, hogy teljesen váratlanul érte a vizsgálat eredménye, hozzátéve, hogy pont azelőtt takarította ki teljesen a házat és a konyhát, hogy odaadta volna a gyerekének a kenyeret. „Pontosan annyira értetlenül állok az eset előtt, mint mindenki más” – mondta el az anyuka, aki a lapnak elmondta, hogy vidéken él, és az eset idején volt egy macskája is.

Nyitókép:Shannon Bellman

#Külföld#patkány#láb#kenyér#kisbaba#anyuka#élelmiszerbiztonság#új-zéland

Címlapról ajánljuk