Külföld

Trump csak azért nem akarta nyilvánosan meghazudtolni Orbánt, mert csodálja

rtl.hurtl.hu

2024. április 8. 15:17

A Washington Post értesülése szerint Orbán Viktor finoman szólva nem bontotta ki a valóság összes árnyalatát Donald Trump Ukrajna-politikájáról, amikor a magyar közönségnek beszélt. Ám a volt elnök nem akarta nyilvánosan megcáfolni őt.

Orbán Viktor azt állította, miután márciusban találkozott Donald Trump volt amerikai elnökkel, hogy a Trump azzal fog békét teremteni, hogy nem ad segélyt Ukrajnának. A magyar miniszterelnök a közmédiának adott interjújában azt mondta, Trump „nem fog adni egy fillért se (Ukrajnának), ezzel vége is lesz a háborúnak”.

A Washington Post értesülései szerint azonban Orbán Viktor „hamis állítást tett” a filléres kijelentéssel. A lapnak ezt egy Trumphoz közel álló személy mondta, aki névtelenül nyilatkozott. A Post forrása szerint bár Orbán kijelentése hamis volt, Trump nem akarta nyilvánosan megcáfolni a magyar kormányfőt, miután floridai otthonában vendégül látta, és tiszteli Orbán „keménységét, valamint a bevándorlásellenes álláspontját”.

A találkozón a Post forrása szerint Orbán Viktor hosszan beszélt Trumpnak a szovjet történelemről és arról, hogy Oroszország mennyire vágyik az ukrán területekre. Továbbá a katonai kihívásokról, amivel Ukrajna néz szembe. Trump a lap cikke szerint figyelt, de nem foglalt állást. Orbán szóvivője nem válaszolt a Post megkeresésére.

Nyitókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

#Külföld#orbán viktor#donald trump#ukrajna#béketerv#béke

Címlapról ajánljuk