Belföld

„Szlovén asszony a felesége az elnök úrnak, ez nagy segítség nekünk” – Orbán Viktor az állami médiának adott interjút

rtl.hurtl.hu

2024. március 10. 19:30

Orbán Viktor az állami médiában beszélt egy korábban rögzített interjúban. Szerinte az amerikaiak tisztelik Magyarországot, mert elutasítjuk a migrációt és az „LMBTQ-bolondságokat”.

Az állami médiának adott rögzített interjút Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap este, miután hazatért amerikai látogatásáról. A látogatás azért is különleges volt, mert legfiatalabb lánya, Flóra tartott vele, aki 600 ezer forintos Gucci táskát is villantott Donald Trump volt elnök floridai rezidenciáján.

De más is történt mostanában a kormány és Orbán háza táján, akit Emmanuel Macron pártjának EP-listavezetője „Európa ellenségének” nevezett. Vasárnap iktatták be Sulyok Tamást is, Novák Katalin utódját, akinek a kegyelmi botrány miatt kellett mennie.

Az első kérdés arra vonatkozott: miért Sulyok Tamás lett a köztársasági elnök? Orbán azt válaszolta: „Hát igen, ő a hetedik, ami nem szerencsés szám”. Szerinte most egy „fölkavart helyzet” volt Novák Katalin ügye miatt, ami „felkavarta az embereket érzelmileg” is, éppen ezért most egy „stabil, nyugodt, kiszámítható, ismert” köztársasági elnökre van szükség. Azt is elmondta, hogy több megbízható jelöltek is megvitattak, de a kormánypártok Sulyok jelölése mellett döntöttek.

Hangsúlyozta a köztársasági elnökválasztás demokratikus voltát.

Orbán felidézte: az interjú helyszínén történt a felkérés, illetve az „érdeklődés” Sulyoktól, hogy elvállalná-e a jelöltséget. „Egy katolikus emberről beszélünk, aki a fölkérést nem hiúságnak tekinti, vagy személyes ügynek, hanem szolgálatnak” – mondta, hozzátéve, hogy Sulyok „hívő lélekkel” fogja teljesíteni a szolgálatot. A riporter felemlegette az ellene szóló kritikákat, mire Orbán annyit mondott: „ez Magyarország, hát ez ilyen”.

Miért ment Trumphoz Orbán?

„Azért mentem el Amerikába, mert elnök úr hívott elsősorban, másodsorban pedig mert van munka” – mondta. Szerinte Joe Biden kormánya „háborúpárti”, ezért a magyar-amerikai kapcsolatok javítását segítette elő a Trumpnál tett látogatás. Szerinte Trump az első négy éve alatt „lezárt háborúkat”, és „az elnöki működéséből tudjuk, hogy a béke embere” – mondta.

Szerinte nincs más olyan „eltökélt, erős ember”, aki képes lenne lezárni az orosz-ukrán háborút. Szerinte az amerikaiak részleteiben nem ismerik az európai kultúrát, de mivel „üzletemberek az amerikaiak, az ingatlanod értékét csökkenti, ha a szomszédodban veszekszenek”, a szomszéd országban háború van, ezért értik, hogy Magyarország miért érdekelt a békében.

Megerősítette, hogy vannak Trumpnak részletes tervei a háború befejezésére, ám nem az ő tiszte ezeket részletezni. Szerinte azért szükséges állást foglalni a volt amerikai elnök mellett, mert Magyarországnak kitüntetett helye van Trump intellektuális hátországában, holott „fordítva volna ez normális”. Szerinte úgy tekintenek Európára, mint „egy nagy, progresszív-liberális óceánra, amelyen van egy konzervatív sziget, Magyarország”.

Szerinte „azért van nagy tekintélyünk Amerikában, mert ők is próbáltak megcsinálni olyan dolgokat, ami nekünk sikerült”.

Szerinte ilyen az, hogy Magyarországon „helyreállították 2010 óta a közrendet”, és „nem a bűnözők jogairól beszélnek, hanem az áldozátáról”. Valamint szerinte irigyelnek minket az illegális migráció ügyében is, például abban, hogy nem adhatnak be menekültkérelmet az illegálisan beérkezők, „az amerikai dolgokat ezeket értelmezik”, valamint azt is, hogy „Magyarország a család mellett kiáll, miközben mindenki az LMBTQ-bolondságokról beszél” Európában. Pedig

Magyarországon nagyon nehéz választásokat nyerni

Az amerikai republikánusok értik, hogy a mostani kormány olyanokat vár el Magyarországtól, amiket az nem tud teljesíteni, sok a határozott véleménykülönbség. Szerinte a mostani amerikai kormány le akarja váltani Orbánékat, azért nyíltan ad pénzt a baloldali pártoknak, civil szervezeteknek, médiának, hogy leváltsa őket.

Nem érti Biden kritikáját, akinek „beszédeit a pontosság szempontjából nem szabad túlértékelni”. Szerinte „mindennek a mélyén” a békepártiság van, ezt „cicomázzák fel” a kritikákban. Azt is felidézte: Donald Trump nem fog pénzt adni az orosz-ukrán háborúba, emiatt szerintük vége lesz a háborúnak. „Nem fog adni egy fillért se, ezzel vége is lesz a háborúnak” – ígérte Orbán.

Szerinte eljött az „újrafelfegyverkezés ideje Európában”, mert „képesnek kell lennünk arra, hogy megvédjük hazánkat”, és nem szabad az USA-ra várni. Az orosz-ukrán háború miatt „nem lehet sunnyogni”, Magyarország védelmét Magyarország költségvetéséből kell megvalósítani. Ezen a ponton már a riporter is „valószínűleg leendő elnökként” beszél Trumpról.

„Szlovén asszony a felesége az elnök úrnak, ez nagy segítség nekünk”

Mert Melania Trumpnak vannak ismerete Európának ezen részéről. „Az elnök úgy él, amilyen” – már az elnöksége előtt is egy legenda volt. Ennek a középpontjában egy valódi ember, egy valódi házaspár van, és szerencsére a pár egy tagja ide való, közénk – mondta.

Szerinte nagy szenvedésen, „tisztítótűzön” megy keresztül, de közben harcol, és nem adja fel, az „olyan, mint a magyar népmesékben a hősök”. Szerinte a „magyar gazdaság és a magyar emberek”, ha Trump nyerne, és az amerikaiak kiemelt befektetési területként tekintenének Magyarországra.

K. Endre tisztára akarta mosdatni magát az egyik bicskei áldozattal

A kegyelmi ügyben vasárnap újabb fordulat történt. Az RTL Házon kívül című műsora exkluzív riportban mutatta be, hogy K. Endre, aki Novák Katalin döntésének köszönhetően, Balog Zoltán közbenjárására és Varga Judit ellenjegyzése mellett kegyelmet kapott, arra használta szabadságát, hogy az egykori áldozatokat bírja rá hamis tanúvallomások készítésére. 

#Belföld#orbán viktor#közmédia#interjú#usa#donald trump#orbán flóra

Címlapról ajánljuk