Külföld

Orbán Viktortól félti a demokráciát Joe Biden

rtl.hurtl.hu

2024. március 9. 13:23

Joe Biden amerikai elnök élesen bírálta Donald Trump és Orbán Viktor floridai találkozóját.

Joe Biden élesen bírálta Donald Trump Orbán Viktorral való találkozóját egy pennsylvaniai kampányrendezvényen, hangsúlyozva azt, hogy a novemberi elnökválasztás a szabadságról és a demokráciáról szól – írja az NBC News.

Tudják, kivel találkozik ma (Donald Trump) Mar-a-Lagóban? A magyar Orbán Viktorral, aki nyíltan kijelentette, hogy szerinte a demokrácia nem működik, a diktatúrát keresi. Az én jövőképem szerint a demokráciát megvédjük, nem pedig csorbítjuk

– mondta Biden az AFP hírügynökség tudósítása szerint. 

„Nincs jobb, okosabb, vagy jobb vezető Orbán Viktornál” – fogalmazott Donald Trump azon az estélyen, amelyen mások mellett a magyar miniszterelnök is részt vett pénteken este a volt amerikai elnök floridai birtokán. Trump Mar-a-Lago-i üdülőhelyén tartott találkozón volt zártkörű koncert is, a CNN szerint barátságos volt a légkör, de konkrét napirend nem volt.

Szuperkedd: így nevezik azt az előválasztási napot az Egyesült Államokban, amikor 15 államban döntenek az elnökjelöltekről. Magyarországon élő amerikaiak nyilatkoztak a Fókusznak a közelgő elnökválasztás „félelmetes valóságáról”:


Nyitókép: Joe Biden amerikai elnök beszél támogatóihoz a Pennsylvania állambeli Wallingfordban rendezett kampányeseményen 2024. március 8-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. Fotó: MTI / EPA / Shawn Thew

 

#Külföld#joe biden#orbán viktor#donald trump#találkozó#demokrácia

Címlapról ajánljuk