Külföld

Orbán Viktor átveszi a boszniai szerb kitüntetést, amit Vlagyimir Putyin is megkapott

rtl.hurtl.hu

2024. április 3. 8:00

Boszniába utazik Orbán Viktor, ahol átveszi a boszniai Szerb Köztársaság legnagyobb állami kitüntetését, amit egy éve Vlagyimir Putyin orosz elnök is megkapott. 

Banja Lukkába utazik csütörtökön egy kétnapos látogatásra Orbán Viktor, ahol a kormányfőnek átadják a boszniai Szerb Köztársaság legnagyobb állami kitüntetését – írta az Index, egy boszniai hírportálra hivatkozva. 

Orbán Viktor a boszniai Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetés kapja meg. Ez ugyanaz a kitüntetést, amit tavaly januárban Vlagyimir Putyin orosz elnök kapott meg.

Orbán Viktor mellett Szijjártó Péter külügyminiszter, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, Jenei Gábor, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezetője, valamint 23 vállalat képviselője is Banja Lukába érkezik – írta az Index a boszniai szerb kormány közleményére hivatkozva. Abból a lap cikke szerint kiderül, hogy több eseményt, köztük egy gazdasági fórumot is szerveznek Orbán Viktor látogatásával összefüggésben. A térségben etnikai feszültségeket szító Dodikkal korábban bővebben is foglalkoztunk.

Ajánló: „Számunkra Bosznia csak a bajt jelenti” – az EU szankciókat akar a boszniai szerb vezető ellen, Magyarország kiáll mellette

Nyitókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök kétoldalú tárgyalásuk előtt Pekingben 2023. október 17-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

#Külföld#bosznia#boszniai szerb köztársaság#kitüntetés#orbán viktor#vlagyimir putyin

Címlapról ajánljuk