Külföld

Katalin hercegné maga írta a bejelentését, hogy rákos

rtl.hurtl.hu

2024. március 24. 5:33

Katalin hercegné azokhoz szólt, akik nem a pletykák és összeesküvéselméletek terjesztésében érdekeltek.

Mint arról beszámoltunk, Katalin walesi hercegné videóüzenetben jelentette be, hogy daganatos megbetegedéssel kezelik. A 42 éves Katalin hercegné arról beszélt, hogy kezelésének korai szakaszában van.

Jól vagyok, és minden nap erősebb leszek

– fogalmazott videóüzenetében.

 

A betegség részleteit nem hozták nyilvánosságra. Az hercegné elmondta, hogy amikor januárban hasi műtéten esett át, nem tudták, hogy rákos sejtek is jelen vannak szervezetében. A hasüregi műtét sikeres volt.

Azonban a műtét utáni tesztek kimutatták, hogy a rák jelen volt. Orvosi csapatom ezért azt tanácsolta, hogy menjek kockázatmegelőző kemoterápiás kezelésre, és most ezen kezelés korai szakaszában vagyok

– fogalmazott. Hozzátette: bárki, aki ezzel a betegséggel szembesül, bármilyen formában, ne veszítse el a hitét vagy a reményét.

Nem vagy egyedül

– fogalmazott.

A rákdiagnózisról és a kemoterápiás kezelésről szóló beszédet Katalin hercegné maga írta, árulta el egy „közeli barát”.  

A bejelentés mögött nem annyira az elmúlt hetek drámája állt, aminek persze a hatása bántó volt. Katalin maga miatt vállalkozott a bejelentésre, mert tisztában van vele, hogy közéleti személyiségként nagyobb felelősséggel bír

– mondta el a Sunday Times-nak a bennfentes barát.

Hozzátette, hogy a hercegné így meg tudta szólítani azokat, akik nem hívei a pletykáknak és az összeesküvéselméleteknek.

Nyitókép: Leon Neal/Getty Images

#Külföld#rák#rákos#katalin hercegné#kate middleton#vilmos herceg

Címlapról ajánljuk