Külföld

Mintha csak egy háborús övezet lenne: hatalmas robbanás egy kínai városban

rtl.hurtl.hu

2024. március 13. 7:47

Felrobbant egy étterem Kínában, körülötte szétroncsolt autók és üvegszilánkok mindenfelé az utcán.

Legalább egy ember meghalt, és több mint húszan megsérültek, amikor felrobbant egy étterem a kínai Hebei tartomány egyik városában – közölte a kínai állami média. A robbanást feltehetően gázszivárgás okozta.

A robbanás helyi idő szerint reggel nyolc óra körül történt a Peking mellett található Jencsiao városában. A CCTV közlése szerint egy földszinti étteremben történt a robbanás, egy többemeletes lakóházban.


„Az egész épület gyakorlatilag megsemmisült” – mondta el egy közeli boltban dolgozó kereskedő, hogy mit látott, amikor a robbanás hangjára kiszaladt az üzletéből, megnézni, hogy mi történt.


A robbanásban legalább három épület súlyos károkat szenvedett, és ötszáz méteres körzetben minden lakos kitelepítettek. A helyszínre több mint 150 tűzoltó és mentős, valamint 36 jármű érkezett. A lángokat helyi idő szerint szerda délutánra sikerült eloltani.


Az állami sajtó eleinte egy halottról, és 22 sérültről tett említést, majd később a Reuters brit hírügynökség híre szerint már azt közölték, hogy ketten haltak meg és 26-an sérültek meg. A sérültek pontos állapotáról nem közöltek információkat. 

Nyitókép: Twitter

#Külföld#kína#robbanás#étterem

Címlapról ajánljuk