Külföld

Meghalt a világ eddigi legrégebb óta vastüdőben élő embere

rtl.hurtl.hu

2024. március 13. 8:20

Paul Alexander nem kevesebb, mint 70 évet töltött vastüdőben.

Paul Alexander, a világ legtöbbet vastüdőben élő emberek március 11-én meghalt, írta a Süddeutsche Zeintuzng. Paul 1952-ben 6 évesen, Dallasban járványos gyermekbénulást diagnosztizáltak nála. Ez akkoriban felért egy szinte halálos ítélettel. A tüdeje végül csak a szerkezetnek köszönhetően tudott működni. A férfi csak a fejét, a nyakát és száját tudta mozgatni, majdnem meghalt, de a vastüdő megmentette az életét. A gép hosszú évtizedeken át életben tartotta, de sajnos 78 évesen, 72 vastüdőben töltött év után végül elhunyt. 

Paul azzal vált híressé, hogy az állapota ellenére egyetemre járt, ahol végzett is, jogász diplomát szerzett és íróként publikált. Paul hihetetlen példakép volt, akire mindig emlékezni fognak, írták róla a GoFundMe-oldalán.

Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki adományozott a testvéremnek. Ez lehetővé tette számára, hogy az utolsó éveit stressz nélkül élje le. Ezenkívül fedezni fogja a temetési költségeit is ebben a nehéz időszakban. Hihetetlen olvasni az összes kommentet, és tudni, hogy ennyi embert inspirált Paul. Hálás vagyok

– írta Paul testvére Philip a közösségi oldalán.


Hozzátette: Számomra Paul csak egy testvér volt, olyan, mint bárki másé: szeretetteljes, tanácsot adó, szidó és idegesítő. 

Szerette a jó ételt, a bort, a nőket, a hosszú beszélgetéseket és a nevetést. Nagyon fog hiányozni

– zárta sorait testvére. 

Nyitókép: Facebook

#Külföld#paul alexander#vastüdő#meghalt#betegség#járványos gyermekbénulás#ma

Címlapról ajánljuk