Külföld

Így nézett ki fiatalon Emmanuel Macron felesége, Brigitte Macron

rtl.hurtl.hu

2024. március 11. 14:27

Brigitte Macron és Emanuel Macron 2007-ben házasodtak össze. A köztük lévő korkülönbség miatt sokat támadták őket, a 2022-es kampányban hazug videók születtek arról, hogy az asszony transznemű. 

A nemzetközi nőnapon tartott beszédében Emmanuel Macron francia elnök először szólalt meg a pletykáról, miszerint felesége, Brigitte Macron transznemű.

 A francia bíróság tavaly februárban rágalmazás miatt ítélte el azt a két nőt, akik azt terjesztették Brigitte Macronról, hogy férfinak született és valójában transznemű. Amandine Roy és Natacha Rey egy 2021-es YouTube-videóban egyebek mellett arról beszéltek, hogy Brigitte valójában Jean-Michel Trogneux néven született (ő a francia elnök feleségének a testvére). Azt is állították, hogy a nőnek nem volt első férje, valamint hogy a gyerekeit nem is ő hordta ki. A transzfób állításokat egyébként a 2022-es kampányra időzítették, ezek igen felkapottak voltak a szélsőjobboldali körökben.

Macron a dühének és csalódottságának adott hangot, amiért szerinte még mindig zajlik a spekulálás feleségével kapcsolatban, akit 2007-ben vett feleségül. Úgy látja, az emberek könnyen elhiszik ezeket a kitalált forgatókönyveket, és ez hatással van a magánéletükre.

Emmanuel Macron az amiens-i La Providence gimnáziumba járt, itt tanított franciát és latint a még első férje vezetéknevét is használó Brigitte Trogneux-Auzière, aki az iskola színjátszó csoportját is vezette. Macron már ekkor szerelmet vallott a nála 24 évvel idősebb nőnek, majd szülei az utolsó év elvégzésére Párizsba küldték. 2007-ben házasodtak össze.

1995-ben készült ez a fotó Brigitte Macronról:


Nyitókép: Michael Campanella/Getty Images

#Külföld#brigitte macron#fiatal#emmanuel macron

Címlapról ajánljuk