Külföld

Macron először szólalt meg a pletykáról, miszerint felesége transznemű

rtl.hurtl.hu

2024. március 9. 15:12

Emmanuel Macron francia elnök szerint hamisak és kitaláltak azok a pletykák, amelyek szerint a felesége férfinak született és transznemű.

Hamisak és kitaláltak azok a pletykák, amelyek szerint a felesége férfinak született – mondta a nemzetközi nőnapon tartott beszédében Emmanuel Macron, írja a hvg.hu.

Mint arról beszámoltunk, a francia bíróság tavaly februárban rágalmazás miatt ítélte el azt a két nőt, akik azt terjesztették a francia elnök feleségéről, Brigitte Macronról, hogy férfinak született és valójában transznemű. Amandine Roy és Natacha Rey egy 2021-es YouTube-videóban egyebek mellett arról beszéltek, hogy Brigitte valójában Jean-Michel Trogneux néven született (ő a francia elnök feleségének a testvére).

Azt is állították, hogy a nőnek nem volt első férje, valamint hogy a gyerekeit nem is ő hordta ki. 

A transzfób állításokat egyébként a 2022-es kampányra időzítették, ezek igen felkapottak voltak a szélsőjobboldali körökben.

A francia elnök a lap szerint most először szólalt meg ezekről az állításokról. Macron a dühének és csalódottságának adott hangot, amiért szerinte még mindig zajlik a spekulálás feleségével kapcsolatban, akit 2007-ben vett feleségül. Úgy látja, az emberek könnyen elhiszik ezeket a kitalált forgatókönyveket, és ez hatással van a magánéletükre.

Emmanuel Macron szerint a feleségéről terjesztett valótlan állítások jellemzően nőgyűlölő online támadások, amelyeket a nőknek nap mint nap el kell viselniük.

A francia elnök néhány nappal az után tartott beszédet, hogy Franciaország a világon elsőként alkotmányba foglalta az abortuszhoz való jogot, ezzel az RTL Híradója is foglalkozott:

 

Nyitókép: Christian Liewig / Corbis / Getty Images

 

#Külföld#emmanuel macron#franciaország#brigitte macron#transznemű#pletyka#nőnap

Címlapról ajánljuk