Külföld

92 évesen jegyezte el szerelmét a médiamágnás Rupert Murdoch

rtl.hurtl.hu

2024. március 8. 8:25

Rupert Murdoch tavaly ismerkedett meg kedvesével, miután felbontotta két hétig tartó jegyességét korábbi párjával. Ez lesz Rupert Murdoch ötödik házassága. 

Hivatalosan is megerősítették, hogy Robert Murdoch médiamágnás eljegyezte barátnőjét, írta meg a BBC.

A 92 éves üzletember hónapok óta egy párt alkot a 67 éves Elena Zhukova nyugdíjas orosz molekuláris biológussal. A kézfogót várhatóan még idén megtartják az üzletember Kaliforniában található, Moraga nevű birtokán. Ez lesz Rupert Murdoch ötödik házassága, hatodik jegyessége. A New York Times értesülései az esküvőt júniusban lesz, a meghívókat már ki is küldték.

Rupert Murdoch tavaly a fiának, Lachlan Murdochnak engedte át a Fox Corporation és News Corporation irányítását. A Fox Corporation csoportjához tartozik egyebek között a konzervatív Fox News amerikai televízió, míg a News Corporation alá például olyan lapok, mint a Wall Street Journal vagy a New York Post.

Ajánló: Szándékosan hazudott a Fox News, 787,5 millió dollárt kell fizetniük

Az 1931-ben született Rupert Murdoch 22 évesen kezdte meg globális médiabirodalmának építését hazájában, Ausztráliában az egyik helyi lapnál. Később övé lett a Sun brit bulvárlap is. Médiabirodalmát az 1970-es években terjesztette ki az Egyesült Államokra.

Tavaly is volt jegyes

Lapértesülések szerint Murdoch azután került közelebbi kapcsolatba nyugdíjas kedvesével, hogy tavaly, mindössze két hét után felbontotta jegyességét a nála 26 évvel fiatalabb Ann Lesley Smithszel. A döntés mögött az állt, hogy Murdoch nem tudta elfogadni Smith vallási nézeteit. 

Rupert Murdoch 2022-ben vált el Jerry Hall egykori modelltől, Mick Jagger exfeleségétől. A férfi egy 11 szavas e-maillel üzente meg negyedik feleségének, hogy házasságuk véget ért.

Első felesége egy volt légiutas-kísérő, Patricia Booker volt, őt az újságíró Anna Murdoch követte, a harmadik felesége pedig Wendi Deng vállalkozó volt. Murdochnak az első három feleségétől hat gyereke van.

„Nem történt semmi egyéb: szerelmes lettem” – a 91 éves, friss házas Vitray Tamás nemrég negyedik feleségével mesélt a Fókusznak kapcsolatukról, a közös munkáról és a közös életről:


Nyitókép: Victoria Jones/PA Images via Getty Images

#Külföld#Rupert Murdoch#eljegyzés#fox

Címlapról ajánljuk