Külföld

Nyomott áron debütált a BYD új elektromos autója, a Dolphin Mini

rtl.hurtl.hu

2024. március 7. 8:36

A kínai BYD 2023-ban már majdnem 250 ezer autót exportált. Európát is meghódítanák.

3,5 millió forinton, vagyis meglehetősen nyomott áron debütált Kínában a BYD legolcsóbb új, 5 ajtós elektromos modellje, a Dolphin Mini, írja a hvg.hu.

Mint arról beszámoltunk, a kínai cég 2023-ban már majdnem 250 ezer autót exportált főleg Ausztráliába, Brazíliába és Izraelbe, és arra készül, hogy meghódítsa Európát is. Ebben fontos szerepe lesz Magyarországnak és a Szegeden épülő BYD-gyárnak, amiről november elején számolt be először a nemzetközi sajtó, két héttel azután, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a cég vezérigazgatójával tárgyalt Kínában.

A BYD tavaly áprilisban mutatta be elérhető árú új elektromos kisautóját, a Dolphin Minit (Seagull), melyből tavaly több, mint 280 ezer példány talált gazdára Kínában, írja a hvg.hu. A 73 800 jüanos (3,7 millió forint) áron debütált modell eleve olcsónak számít, most azonban feltűnt belőle egy még nyomottabb árú, 69 800 jüanos verzió (3,5 millió forint), a Honor Edition Active. 

A magyar Miniszterelnökség a Híradónak januárban azt mondta, hogy ez EU vizsgálata miatt nem fenyegeti veszély a BYD szegedi óriásberuházását:

 

Nyitókép: BYD

#Külföld#byd#autó#dophin mini

Címlapról ajánljuk