Külföld

Elengedték az írek N. Zoltánt, a drogrepülő legendás magyar pilótáját

rtl.hurtl.hu

2024. március 4. 5:38

60 kilogrammnyi heroin volt a gépen, a pilóta állítólag nem tudott róla.

Mint arról beszámoltunk, tavaly decemberben letartóztattak Írországban két magyar állampolgárt, akik a gyanú szerint hárommilliárd forint értékben csempészhettek be heroint az országba. A két férfit a Weston repülőtéren fogták el. Egyiküket egy kisgépen, ahol rábukkantak a 60 kilogrammnyi heroinra, a másikat a közelben, egy terepjáróban.

Az ír hatóságok közlése szerint a lefoglalt heroint egy dublini családi bűnszervezet megbízásából csempészték be az országba. 

Nem sokkal később kiderült, a bíróság a 62 éves N. Zoltánt és a 49 éves A. Ignácot hallgatta meg, akiket a kábítószer-kereskedelmet tiltó törvény alapján vettek  őrizetbe. A repülőt az ismert vadászpilóta, N. Zoltán vezette, aki vallomása szerint úgy tudta, a gépen speciális mikrochipek készítéséhez szükséges anyagot szállítanak, nem pedig drogot, míg társa a bíróság előtt azzal védekezett, miszerint kényszerítették, hogy részt vegyen az akcióban, s a családja védelme érdekében tette.

A Blikk most azt írja, egy közösségi oldal bejegyzése szerint február utolsó napján kiengedték az ír hatóságok a vizsgálati fogságból N. Zoltánt, aki  a bérelt kisgépet vezette, míg A. Ignác  letartóztatását újabb három hónapra meghosszabbította a dublini bíróság.

Nyitókép: Facebook/An Garda Síochána

#Külföld#írország#repülő#drog#csempész#pilóta#vadászpilóta#maffia

Címlapról ajánljuk