Baleset-bűnügy

A magyar légierő egykori hőse az egyik magyar, akit 3 milliárd forintnyi heroinnal kaptak el Írországban

rtl.hurtl.hu

2023. december 5. 7:09

A bíróság a 62 éves N. Zoltánt és a 49 éves A. Ignácot hallgatta meg, akiket a kábítószer-kereskedelmet tiltó törvény alapján tartanak őrizetben. 

Megnevezték azt a két magyar férfit, akiket 8 millió euró (3 milliárd forint) értékű heroin szállítása közben fogtak el a múlt hét pénteken Írországban. A repülőt az ismert vadászpilóta, N. Zoltán vezethette – derült ki a hvg.hu cikkéből.

A bíróság a 62 éves N. Zoltánt és a 49 éves A. Ignácot hallgatta meg, akiket a kábítószer-kereskedelmet tiltó törvény alapján tartanak őrizetben. 

Az ír rendőrség úgy tudja, a kábítószer az egyik legjelentősebb európai kábítószer-kereskedő szervezethez, a Kinahan-klánhoz tartozik. A The Journal szerint N. Zoltán úgy tudta, a gépen speciális mikrochipek készítéséhez szükséges anyagot szállítanak, nem pedig drogot, míg társa a bíróság előtt azzal védekezett, miszerint kényszerítették, hogy részt vegyen az akcióban, s a családja védelme érdekében tette.

A Blikk N. Zoltánról azt írta: a vadászpilóta 1994 júliusában, a délszláv háború idején befogta, kikísérte, majd hazafelé forduláskor szinte karnyújtásnyira húzott el a behatoló szerb MiG-21-es feje felett, miközben teljes fegyverzettel készen állt a légi harcra. A férfi repülős körökben igazi tekintélynek számít. Az egykori vadászpilóta, nyugalmazott őrnagy tettei miatt valóságos legenda. 

Nyitókép: Facebook/An Garda Síochána

#Baleset-bűnügy#drog#írország#repülőgép#vadászpilóta

Címlapról ajánljuk