Külföld

Európa egyik legnagyobb drogcsempésze volt az Írországban elfogott magyar pilóta

rtl.hurtl.hu

2023. december 4. 10:02

A hatvanas éveiben járó magyar férfi és társa nem volt ismeretlen az Europol és több európai rendőrség előtt. 

Az európai drogkereskedelem egyik „jelentős” alakja volt az a magyar pilóta, akinek kisgépében hárommilliárd forintot érő heroint foglaltak le az ír hatóságok – írta az Irish Sun. Az ír lap információi szerint a hatvanas éveiben járó férfi, a vele együtt elfogott társával együtt Európa egyik legnagyobb drogcsempésze.

A férfi az ír rendőrség gyanúja szerint az elmúlt évben a legnagyobb ír bűnszervezet, a Kinahan kartellnek, valamint a velük együttműködő, dublini „The Family” (A Család) bűnbandának dolgozott, de előtte olasz, spanyol, holland, balkéni és közel-keleti drogbandáknak is csempészett kábítószereket: heroint, kokaint és marihuánát.

Ahogy arról az rtl.hu is beszámolt, az ír hatóságok hatvan kilogramm heroint találtak az ír Weston repülőtéren, egy lefoglalt kisgépben, és a helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint két magyar is letartóztattak. Egyiküket a gépen, a másikat a közelben, egy terepjáróban.

Egy, a The Irish Sunnak nyilatkozó rendőrnyomozó elmondta, hogy mindkettőjüket jól ismerik az európai rendfenntartó erők, mert kapcsolatban állnak nemzetközi bűnszervezetekkel, és kijelentette:

Mindkét férfi jelentős nemzetközi drogcsempész.

A lefoglalt kisgép a hvg.hu cikke szerint megszólalásig hasonlít a magyar HA-SKA jelzésű Cessna 210-es gépre. A repülő tulajdonosa a lapnak elmondta, hogy a fotó alapján nem zárható ki, hogy az ő tulajdonában lévő gépet foglalták le az ír hatóságok. Hozzátette, hogy erről még nem kapott értesítést a hatóságoktól. Azt is elmondta, hogy a gépet egy héttel korábban kölcsönadta egy ismerősén keresztül.

Nyitókép: Facebook / An Garda Síochána

 

#Külföld#írország#drogcsempész#drog#csempész#kábítószer#heroin#magyar#magyarok

Címlapról ajánljuk