Külföld

Elfogtak két magyart Írországban, hárommilliárd forintnyi heroinnal

rtl.hurtl.hu

2023. december 4. 6:38

Egy kisgéppel csempészhettek be 60 kilogramm heroint Írországba, egy ír bűnbandával dolgoztak együtt. 

Letartóztattak Írországban két magyar állampolgárt, akik hárommilliárd forint értékben csempészhettek be heroint az országba – jelentette a helyi sajtó. Az egyik férfi a negyvenes, a másik a hatvanas éveiben jár – írta az Irish Times.

A két férfit a Weston repülőtéren fogták el. Egyiküket egy kisgépen, ahol rábukkantak a 60 kilogrammnyi heroinra, a másikat a közelben, egy terepjáróban – írta a helyi sajtó.

A lefoglalt kisgép a hvg.hu cikke szerint megszólalásig hasonlít a magyar HA-SKA jelzésű Cessna 210-es gépre. A repülő tulajdonosa a lapnak elmondta, hogy a fotó alapján nem zárható ki, hogy az ő tulajdonában lévő gépet foglalták le az ír hatóságok. Hozzátette, hogy erről még nem kapott értesítést a hatóságoktól. Azt is elmondta, hogy a gépet egy héttel korábban kölcsönadta egy ismerősén keresztül.


Az ír hatóságok közlése szerint a lefoglalt heroint egy dublini családi bűnszervezet megbízásából csempészték be az országba. A banda az ír sajtóban megjelent beszámolók szerint kapcsolatban áll a legnagyobb ír bűnbandának számító Kinahan kartellel, és vezetőit már évtizedek óta próbálják elfogni a hatóságok

Nyitókép: Facebook / An Garda Síochána

#Külföld#írország#heroin#drog#kábítószer#csempész#drogcsempész#magyarok#kisgép

Címlapról ajánljuk