Külföld

Nikki Haley legyőzte Donald Trumpot, de nem sokra megy vele

rtl.hurtl.hu

2024. március 4. 6:49

Washingtonban, kétezer szavazó részvételével nyert Trump egyetlen republikánus kihívója, de gyakorlatilag semmi esélye nincs a végső győzelemre.

Nikki Haley legyőzte Donald Trumpot az amerikai fővárosban vasárnap tartott republikánus előválasztáson, ahol a szavazatok majdnem 63 százalékát szerezte meg – jelentette a helyi sajtó. Ez volt az egykori dél-karolinai kormányzó első győzelme az előválasztási küzdelemben, amiben Trump magabiztosan vezet.

Haley maradt az egyetlen republikánus, aki még küzd az ellen, hogy Donald Trump legyen a Republikánus Párt elnökjelöltje a novemberi elnökválasztáson, ahol Joe Biden jelenlegi elnök lesz az ellenfele. Trump eddig minden államban győzni tudott, még Haley saját államában, Dél-Karolinában is. Szombaton Michigan, Idaho és Missouri államban aratott győzelmet:


A washingtoni előválasztás eredménye szinte teljesen biztos volt, és Haley győzelme jelképesnek számít. A főváros erősen demokrata területnek számít, ahol nagyjából 22 ezer bejegyzett republikánus szavazó van. A Republikánus Párt helyi tisztségviselőinek közlése szerint az előválasztáson alig több mint kétezer szavazó vett részt – írta a Washington Post.

Nyitókép: Nikki Haley beszédet mond egy kampányrendezvénya, Maine államban, 2024 március 3-án. Fotó: Scott Eisen/Getty Images

#Külföld#donald turmp#nikki haley#amerikai elnökválasztás 2024#előválasztás#washington

Címlapról ajánljuk