Külföld

Őrületes mentés: hídról lógó kamion fülkéjéből mentették ki a sofőrt

rtl.hurtl.hu

2024. március 2. 10:28

A kamion fülkéjében rekedt sofőrt egy darus tűzoltóautó segítségével mentették ki. 

Hajszálnyira került a haláltól egy amerikai kamionsofőr, miután járműve áttörte a korlátot egy hídon, és járműve megakadt, és fejjel lefelé lógott az Ohio folyó felett. A sofőrt végül a tűzoltók mentették ki a kabinból, a mentést élőben közvetítették a helyi televíziók.


Az eset helyi idő szerint pénteken, nem sokkal déli 12 óra után történt a Kentucky állambeli Louisville városánál. A kamion a George Rogers Clark Memorial hídon haladt át, amikor egy közlekedési baleset után áttörte a korlátot, majd megakadt, nagyjából húsz méter magasan lógva a folyó felett.

A helyi hatóságok egyelőre nem közölték, hogy a baleset pontosan hogyan történt. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a kamionon kívül még három jármű volt érintett a balesetben, amiben két ember súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A kamion fülkéjében rekedt sofőrt végül egy darus tűzoltóautó segítségével mentették ki. Louisville város tűzoltóparancsnoka elmondta, hogy a sofőr végig rendkívül nyugodt maradt a mentés ideje alatt, és „extrém nagy szerencse” volt, hogy a kamion nem zuhant bele a folyó vízébe.

Nyitókép: YouTube/WHAS11

#Külföld#kamion#híd#mentés#egyesült államok

Címlapról ajánljuk