Külföld

Videó: tátongó lyukkal az oldalán szállt fel az utasszállító

rtl.hurtl.hu

2024. február 19. 16:01

Felszállás előtt a kifutópálya egyik berendezésének ütközött az Air Serbia utasszállítója. A fedélzeten több mint 100-an utaztak, a megrongálódott repülőgépről sokkoló felvételek készültek.

Kényszerleszállást hajtott végre az Air Serbia utasszállító repülőgépe azután, hogy felszállt a belgrádi repülőtérről, majd összeütközött a kifutópálya egyik berendezésének. A fedélzeten 106 ember tartózkodott a baleset idején, a gépben jelentős károk keletkeztek – számolt be róla az AP News.

Az eset a belgrádi Nikola Tesla repülőtéren, egy Embraer E-195-ös gépen történt, a járat vasárnap délután a németországi Düsseldorfba tartott a szerb fővárosból. Az indulás során a repülőgép bal oldala súlyosan megsérült, amikor nekicsapódott a szemközti kifutópálya műszeres leszállítórendszerének, nem messze egy forgalmas autópályától.

A közösségi médiában videók és fényképek terjednek a megrongálódott repülőgépről. Az X-en közzétett felvétel nagy tátongó lyukat mutat a törzsön a bal szárny tövében, de láthatóan a farokrész is megsérült a balesetben:


A repülőgép egy órán át rázkódott a levegőben, mire a várakozó pályára állt, majd biztonságosan visszatért a belgrádi repülőtérre. A helyszínre tűzoltók érkeztek, akik poroltóval estek neki a repülőgépnek, mivel úgy tűnt, hogy szivárog az üzemanyag. A balesetben senki nem sérült meg, de a gépben jelentős kár keletkezett. A repülőteret vasárnap egy időre lezárták, az érkező gépeket pedig máshova irányították át.

Nyitókép: X / Twitter

 

#Külföld#belgrád#repülőtér#utasszállító#ütközés#Videó#kényszerleszállás

Címlapról ajánljuk