Külföld

Iránban pózolt az amerikai pornósztár, kiakadtak a menekültek

rtl.hurtl.hu

2024. február 5. 19:07

Az Izrael-ellenességéről ismert Whitney Wright ezúttal alaposan felöltözött.

Iráni propaganda terjesztésével vádolnak a nyilvánosságban egy amerikai pornószínésznőt, aki a közösségi médiában posztolt képeket az iszlám köztársaságban tett látogatásáról – írja az AFP hírügynökség. Az egyik képen például az Egyesült Államok egykori teheráni nagykövetsége előtt pózolt, egy szakadt amerikai zászló mellett.

Az iráni hatóságok tagadják, hogy ők állnának Whitney Wright látogatása mögött. Azt állítják, a nő – aki arról is ismert, hogy hevesen szokta kritizálni Irán főellenségét, Izraelt – ugyanúgy kapott vízumot, mint bármely más külföldi, a foglalkozását pedig nem ismerték.

Egyes iráni emigránsokat különösen felbőszített azzal, hogy a közösségi oldalain megjelent képeken gondosan betartotta azokat a szigorú öltözködési előírásokat, amelyek ellen 2022-ben országos tüntetések zajlottak, miután a fogdán meghalt a szabályok megsértése miatt őrizetbe vett Mahsa Amini.

Whitney Wright amerikai pornósztár Iránban, a szülőhazámban van, ahol nőket ölnek meg egyszerűen azért, mert kilátszik a hajuk és hűek önmagukhoz

– írta Maszih Alinedzsád iráni származású, Amerikában élő újságíró a Twitteren.

Egy amerikai pornósztárt, Whitney Wrightot meghívták Teheránba, hogy népszerűsítse az iszlám köztársaságot. Semmitől nem riadnak vissza

– írta egy Franciaországban működő iráni nőszervezet, az Association Femme Azadi. A teheráni külügyminisztérium szóvivője tagadta, hogy tudtak volna Wright látogatásáról, de hozzátette, hogy a politikai feszültségek ellenére nincs megtiltva az amerikaiaknak, hogy Iránba utazzanak.

Wright képei azóta eltűntek a közösségi oldaláról, ő viszont reagált a kritikákra:

Az, hogy fotókat posztolok az iráni utamról, már azt jelenti, hogy iráni propagandát terjesztek? Csak megosztottam, hogy mit láttam kívül és belül

– írta. Az nem világos, hogy meddig tartózkodott az iszlám köztársaságban, de már elhagyta az országot. Feltehetően egy nagyobb körutazáson vesz részt: Egyiptomból, Libanonból és Marokkóból is posztolt képeket.

Az AFP megjegyzi, hogy nem ez az első alkalom, amikor egy pornósztár iráni látogatásával borzolta a kedélyeket: 2016-ban a brit Candy Charms ugyanoda utazott, hogy plasztikai műtétet végeztessen az orrán.

Nemrég három amerikai katona halt meg egy dróntámadásban, amit Washington szerint egy Irán által támogatott szélsőséges szervezet követett el, erről a Híradóban tudósítottunk:


Nyitókép: Albert L. Ortega/Getty Images

#Külföld#irán#whitney wright#pornó#propaganda

Címlapról ajánljuk