Külföld

100 ezer kitöltetlen nemzeti konzultációs ívet vittek a kormány brüsszeli villájához

rtl.hurtl.hu

2024. február 1. 16:39

Az akciót szervező aHang szóvivője szerint Orbán Viktor maga ismerte el a nemzeti konzultáció hiteltelenségét.

A csütörtöki EU-s csúcstalálkozó alkalmából százezer üres nemzeti konzultációs ívet vittek az aHang aktivistái egy brüsszeli épület elé, amit tavaly vett meg tízmillió euróért, vagyis közel 3,8 milliárd forintért a magyar kormány – szúrta ki a Telex.

Az aHang civil szervezet és az Egységes Diákfront még a múlt év végén kezdte gyűjteni az üres nemzeti konzultációs kérdőíveket. Az akcióval arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy inkább az oktatás, az egészségügy vagy az akkumulátorgyárak ügyéről kellene kérdezni az embereket. Céljuk egymillió példány összegyűjtése volt, ebből múlt péntekig 300 ezer jött össze.


Az eddig összegyűjtött ívek egy részét pedig most elvitték ahhoz a méregdrága brüsszeli ingatlanhoz, amit a kormány vásárolt meg nemrég, és aminek a felújítása a 2024-es magyar uniós elnökségre fog elkészülni. Az eseményen egy közleményt juttattak el az uniós állam- és kormányfőknek, és Szalóki Viktor aHang-szóvivő azt mondta: Orbán Viktor maga ismerte el a nemzeti konzultáció hiteltelenségét, amikor ő maga is megszavazta csütörtökön az Ukrajnának járó 50 milliárd eurós segélycsomagot.

A civil szervezet „ellenkonzultációs” akciójával az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: Facebook / aHang

#Külföld#brüsszel#kormány#villa#nemzeti konzultáció#ahang

Címlapról ajánljuk