Külföld

Galéria: megszállták és füstbe borították a tiltakozó gazdák Brüsszel belvárosát

rtl.hurtl.hu

2024. február 1. 14:54

Gazdák tartanak tüntetést Brüsszel belvárosában, a Luxemburg téren, az Európai Parlament előtt. Azt szeretnék elérni, hogy a döntéshozók tegyenek többet az adók, az emelkedő költségeik és az olcsó importáruk ellen. A tér égő autógumiktól volt füstös, az egymás után dörrenő petárdáktól hangos az utca. A tiltakozókhoz külföldről is csatlakoztak gazdák.

Tojásokkal és kövekkel dobálták meg a tüntető gazdák az Európai Parlamentet Brüsszelben, az épület közelében tüzet gyújtottak és tűzijátékoztak is – írja a Reuters.

A gazdák azért vonultak Brüsszelbe csütörtökön, hogy nyomást gyakoroljanak az Európai Unió vezetőire. Azt szeretnék, hogy tegyenek többet az adók, az emelkedő költségek és az olcsó importáruk ellen. A demonstráció egybeesett a közelben zajló EU-csúccsal, ahol csütörtökön megállapodás született az 50 milliárd eurós segélycsomagról Ukrajnának.

A tüntetésen Olaszországból, Spanyolországból és más európai országokból érkezett demonstrálók is részt vettek. Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök az egynaposra tervezett uniós csúcstalálkozó előestéjén, szerdán maga is találkozott a belvárosban tüntető gazdákkal.

#Külföld#tüntetés#brüsszel#belgium#gazda#képek#traktor#galéria

Címlapról ajánljuk