Külföld

Donald Trump újabb előválasztást nyert, egyre biztosabb, hogy ő lesz a republikánus elnökjelölt

rtl.hurtl.hu

2024. január 24. 5:28

Donald Trump nyerte a New Hampshire államban tartott republikánus elnökválasztást, ezzel szinte teljesen biztos, hogy újra ő lesz a Republikánus Párt elnökjelöltje. 

Donald Trump volt amerikai elnök nyerte a kedden tartott republikánus előválasztást New Hamsphire államban – jelentette az amerikai sajtó. A szavazatok 70 százalékának megszámlálása után 

Donald Trump 54,4 százalékon, egyetlen még versenyben maradt ellenfele, Nikki Haley volt dél-karolinai kormányzó pedig 43,6 százalékon állt.

Donald Trump egy héttel korábban Iowa államban is magabiztosan győzedelmeskedett az ott tartott előválasztáson. Az újabb győzelemmel szinte teljesen biztossá vált, hogy ő lesz a Republikánus Párt elnökjelöltje, és novemberben újra megmérkőzhet Joe Biden amerikai elnökkel, aki négy évvel korábban legyőzte őt.

Nikki Haley, aki a Trump-ellenes mérsékelt republikánusok és a független szavazók támogatásában bízott, veresége után közölte, hogy nem száll ki versenyből, és tovább küzd a republikánus elnökjelöltségért annak ellenére, hogy politikai elemzők, valamint a republikánus és demokrata politikusok is biztosra veszik, hogy nincs sok esélye a győzelemre.

Nyitókép: Al Drago/Bloomberg via Getty Images

#Külföld#donald trump#előválasztás#egyesült államok#amerikai elnökválasztás#elnökválasztás 2024#amerikai elnökválasztás 2024#new hampshire#nikki haley

Címlapról ajánljuk