Külföld

Töröltek egy tengerentúli járatot, miután egy utas hiányzó csavarokat vett észre a szárnyon

rtl.hurtl.hu

2024. január 23. 8:54

Nem sokkal a felszállás előtt törölték a Virgin Atlantic légitársaság Manchesterből New Yorkba tartó járatát, miután az egyik utas hiányzó csavarokat vett észre az Airbus szárnyán. 

A Virgin Atlantic brit légitársaság pillanatokkal a felszállás előtt törölte egyik Manchesterből New Yorkba induló járatát, miután az egyik utas észrevette, hogy hiányzik pár csavar az Airbus 330-as szárnyából. Phil Hardy a Kennedy Newsnak elmondta, éppen a biztonsági tájékoztatót hallgatta, amikor feltűnt neki, hogy négy csavar hiányzik a szárnyról, és úgy döntött, ezt jelzi az utaskísérőknek.

A férfi elmondta, hogy párja „pánikba esett”, amikor elmondta neki, mit vett észre, és igyekezett megnyugtatni, ezért szólt az utaskísérőknek, „a biztonság kedvéért”. A géphez karbantartókat hívtak, akik megvizsgálták a csavarokat.

A légitársaság és az Airbus is azt közölte, hogy a hiányzó csavarok nem veszélyeztették a repülőgép biztonságát, hozzátéve, hogy az érintett panelt – ami a gép aerodinamikai teljesítményét segítő másodlagos elem – 119 csavar rögzíti a szárnyhoz.

Ennek ellenére úgy döntöttek, hogy „elővigyázatosságból” törlik a január 15-ei járatot, hogy a mérnököknek legyen elég idejük átfogó ellenőrzéseket végezni. Az utasokat más járatokra rakták át, az érintett gép pedig már újra repül, miután új csavarokat raktak be.

Nyitókép: James D. Morgan / GettyImages

#Külföld#repülőgép#járattörlés#virgin atlantic#Virgin#airbus#szárny#csavar

Címlapról ajánljuk