Külföld

Hátborzongató: kiderült az igazság a Peruban talált UFO múmiákról

rtl.hurtl.hu

2024. január 13. 12:46

Igazságügyi orvosszakértők tisztázták.

A nyáron Peruban talált „nem emberi eredetű” mumifikált maradványok – amelyek miatt több tucat UFO-s összeesküvés-elmélet született – valójában nem mások, mint babák – állapították meg igazságügyi orvosszakértők.

A New York Post cikke szerint a hátborzongató figurák papírból, ragasztóból, fémből, valamint emberi és állati csontokból készültek. 

„A Földről származó állatok csontjaiból készült, modern szintetikus ragasztókkal összerakott babákról van szó” – mondta újságíróknak Flavio Estrada igazságügyi régész, az elemzés vezetője. „Ők nem földönkívüliek; ők nem idegenek” – tette hozzá.

A szakértők pénteken 2 méter hosszú, piros, narancssárga és zöld ruhába öltözött babákat mutattak be az újságíróknak. Azt mondták, a vizsgálatok kimutatták, hogy madarak, kutyák és más állatok csontjait használták fel a készítéshez, kivéve a kezüket, amelyet emberi csontokból raktak össze.

Azt nem tudni, hogy kié a furcsa baba.

José Jaime Maussan ufológus és néhány mexikói törvényhozó szeptemberben azt állította, hogy a holttestek eredeti UFO-maradványok. Maussan szerint a tetemek 700 és 1800 év közöttiek, és 2017-ben találták meg a perui Cuscóban, a Nazca vonalak közelében.

A Fókusz novemberi riportja:

 

A leletek végül tehát hamisnak bizonyultak, viszont ez nem szegi kedvét az UFO-hívőknek: újabb és újabb elméletekkel állnak elő, legutóbb például Brazíliában láttak háromméteres „nem emberi lényeket”.

Hozzászólna? Az rtl.hu Facebook oldalán megteheti:



Nyitókép: Daniel Cardenas/Anadolu Agency/Getty Images

#Külföld#Ufo#baba#ragasztó#csont#peru

Címlapról ajánljuk