Külföld

Megrepedt a pilótafülke ablaka repülés közben egy utasszállítón

rtl.hurtl.hu

2024. január 13. 16:49

Visszatért a repülőtérre egy japán utasszállító gép, miután felszálláskor megrepedt a pilótafülke ablaka. 

Kényszerleszállást hajtott végre szombaton a All Nippon Airways japán légitársaság egyik belfoldi járata, miután felszállás közben megrepedt a gép pilótafülkéjének ablaka – írta a Sky News. A gép a Szapporo városából tartott Tojoma városába. A gépen 59 utas és a hatfős személyzet volt.

A légitársaság szóvivője elmondta, hogy a négyrétegű ablak legkülső rétege repedt meg, és közlése szerint az nem befolyásolta a repülőgép irányíthatóságát, és nem okozott nyomáscsökkenést.

Az eset azután történt, hogy január elején leszállás közben kigyulladt a Japan Airlines egyik járata a tokiói Haneda repülőtér kifutópályáján, miután nekiütközött a parti őrség egyik gépének.

A fedélzeten lévők egyike elmesélte, hogy bár nagyon féltek, nyugodtak tudtak maradni, és épp ez segíthetett abban, hogy a több mint 360 utas és a személyzet gyorsan ki tudott jutni a lángoló repülőből.

Nyitókép: Az All Nippon Airways (ANA) gépei a tokiói Haneda repülőtéren, háttérbem a Japan Airlines kiégett repülője. Fotó:  Kosuke Okahara/Bloomberg via Getty Images

 

#Külföld#japán#repülőgép#légiközlekedés#repülő#szélvédő#repedés

Címlapról ajánljuk