Külföld

Meghalt Melania Trump anyja

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. január 10. 10:33

Amalija Knavs, az egykori first lady, Melania Trump édesanyja 78 éves korában elhunyt.

Meghalt Amalija Knavs, az egykori first lady, Melania Trump édesanyja, jelentette az Associated Press.

Mint arról korábban az rtl.hu is írt, az utóbbi időben nem nagyon lehetett a nyilvánosság előtt látni Donald Trump korábbi amerikai elnök feleségét. Ennek oka az volt, Melania Trump súlyos beteg édesanyjához utazott Miamiba.

Amalija Knavst mostanáig kórházban ápolták, mellette volt lánya is. Haláláról Melania adott hírt kedden késő este Twitteren.

 

Mély fájdalommal tudatom, hogy szeretett édesanyám, Amalija elhunyt. Amalija Knavs erős nő volt, aki mindig kecsességgel, melegséggel és méltósággal viselte magát. Életét férjének, lányainak, unokájának és vejének szentelte teljesen. Mérhetetlenül hiányozni fog nekünk, és továbbra is tiszteljük és szeretjük örökségét

– írta Melania Trump.

Amalija Knavs haláláról Donald Trump is beszámolt Truth-oldalán:

Ez egy nagyon szomorú este az egész Trump családnak!!! Melania nagyszerű és gyönyörű édesanyja, Amalija éppen most távozott egy gyönyörű helyre az égben. Hihetetlen nő volt, és nem lehet szavakkal kifejezni, hogy mennyire fog hiányozni!

A volt elnök ezután egy olyan fotót is közzétett, amin ő és felesége anyja látható.

Trump elnöksége idején a first lady anyja New Yorkban élt férjével, Viktor Knavsszal, és időnként megjelent a Fehér Házban is.

A szlovén bevándorlók – egykori autókereskedő és textilgyári munkások –, azután telepedtek le az Egyesült Államokban, hogy 2018-ban egy New York-i bíróságon letették az állampolgársági esküt.

Nyitókép: Drew Angerer/Getty Images

#Külföld#melania trump#Amalija Knavs#donald trump#elhunyt#meghalt#halál

Címlapról ajánljuk