Külföld

Lecsapott az osztrák rendőrség, terrortámadás készülhetett a bécsi és a kölni dóm ellen

rtl.hurtl.hu

2023. december 24. 14:04

Három embert fogtak el az osztrák hatóságok iszlamista támadások előkészítésének gyanújával. A Saar-vidéken szintén elfogtak egy embert.

Ausztriában a hírszerzés három embert vett őrizetbe iszlamista támadások előkészítésének gyanújával – közölte vasárnap az ország belügyminisztériuma az MTI híre szerint.

Az őrizetbe vételekre azt követően került sor, hogy a hírszerzés a bécsi és a kölni dóm és egy madridi célpont elleni állítólagos támadás előkészületeire bukkant.

Az osztrák belügyi tárca azt közölte, a biztonsági szolgálatok elővigyázatossági intézkedéseket léptetnek életbe az ünnepek idejére, többek között fokozzák a közterek megfigyelését.

A kölni dóm környékén a német hatóságok szintén megerősítették a biztonságot, a Saar-vidéken pedig őrizetbe vettek egy embert a merénylettervek miatt – közölték biztonsági források a sajtóval.

Szombaton a rendőrség nyomkereső kutyákkal is átkutatta a kölni dómot, ám nem bukkantak robbanóanyag nyomaira. A hatóságok hozzátették, hogy az éjféli misére érkezőket szintén biztonsági ellenőrzésnek vetik alá.

Nyitókép: MTI/EPA/Christopher Neundorf

#Külföld#ausztria#elfogás#merénylet#terv#köln#bécs#dóm#madrid

Címlapról ajánljuk