Külföld

35 éves korában meghalt Putyin kedvenc propagandalapjának főszerkesztő-helyettese

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. december 13. 19:19

Anna Cárevát, a Komszomolszkaja Pravda főszerkesztő-helyettesét moszkvai otthonában találták holtan, nem kizárt, hogy halálát betegség okozhatta.

Holtan találták moszkvai lakásában Anna Cárevát, a Komszomolszkaja Pravda főszerkesztő-helyettesét, közölte a lap hétfőn

A Vlagyimir Putyin orosz elnök kedvenc propagandalapjának számító újság búcsúcikke szerint Anna Cáreva az utóbbi időben sokat dolgozott, túlhajtva magát, annak ellenére, hogy egészségi problémái voltak.

A cikk szerint korábban vírusfertőzésen esett át, de nem hallgatott kollégáira, akik azt javasolták, hogy vizsgáltassa ki magát, nézesse meg orvosokkal a szívét és tüdejét. Pár nappal ezelőtt ismét belázasodott. Szülei december 10-én, vasárnap találták meg ágyban fekvő holttestét, miután nem válaszolt a neki küldött üzenetekre.

„Ánya halála igazi sokk és tragédia számunkra” – mondja Oleszja Noszova, a Komszomolszkaja Pravda főszerkesztője.

Anna Cáreva bő egy évvel azután hunyt el, hogy korábbi főnöke, Vladimir Szungorkin, a Komszomolszkaja Pravda előző főszerkesztője szintén váratlanul, meglehetősen gyanús körülmények között meghalt.

Az Ukrajna elleni totális orosz háború megindítása óta több dúsgazdag olaj- és gázipari felsővezető, valamint prominens orosz közéleti szereplő halt már meg gyanús körülmények között. A halálesetek legtöbbjénél a hatóságok kizárták, hogy gyilkosság történt volna. 

Nyitókép: Getty Images / kp.ru

#Külföld#oroszország#komszomolszkaja pravda#meghalt#főszerkesztő-helyettes#anna cáreva

Címlapról ajánljuk