Külföld

Tíz óra repülés után bekattant, és megpróbálta kinyitni a repülő ajtaját egy huszonéves nő

rtl.hurtl.hu

2023. november 23. 11:26

A nő szervezetében drogot találtak. 

Letartóztattak egy 26 éves nőt a koreai hatóságok, miután megpróbálta kinyitni repülés közben egy repülőgép ajtaját a Korean Air koreai légitársaság egyik járatán – írta a Korea Times. Az angol nyelvű dél-koreai lap cikke szerint a nő drog hatása alatt állt az eset idején.

A nő New Yorkból utazott a dél-koreai Incheon repülőtérre, és a beszámoló szerint az utazás 10. órájában szorongás jeleit kezdte el mutatni, majd többször is megpróbálta kinyitni a gép vészkijáratát. A nőt végül a légiutaskísérők tették ártalmatlanná.

A nőt leszállás után őrizetbe vette a repülőtéri rendőrség. A meg nem nevezett nőn gyorstesztet végeztek, ami kimutatta, hogy illegális kábítószert fogyasztott, ami után letartóztatták. A helyi rendőrség közlése szerint a nő fél éven át élt New Yorkban, hozzátéve, hogy nem tudni arról, hogy korábban bármilyen mentális problémája lett volna.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen kábítószer hatása alatt állt.

Nem ez volt az első hasonló eset Dél-Koreában. Októberben három évig tartó börtönbüntetésre ítéltek egy 19 éves koreai férfit, aki júniusban szintén drog hatása alatt akarta kinyitni a Jeju Airlines dél-koreai légitársaság Fülöp-szigetekről Szöulba tartó járatnak vészkijáratát. A férfit az utaskísérők kénytelenek voltak lekötözni.

Májusban pedig sikerrel is járt az Asiana Airlines dél-korea légitársaság egyik belföldi járatnának utasa, aki leszállás közben nyitotta ki a gép vészkijáratát. Az esetről videók is készültek:

 


Nyitókép: A Korean Air egyik járata Hongkongban, 2018-ban. Fotó: Marcio Rodrigo Machado/S3studio/Getty Images

#Külföld#repülőgép#vészkijárat#ajtó#dél-korea

Címlapról ajánljuk