Külföld

„Azt hittem, felrobban a gép” – repülés közben nyitotta ki a vészkijáratot egy utas, ki akart ugrani

rtl.hurtl.hu

2023. május 26. 10:47

A dél-koreai légitársaság gépén történt elképesztő akciót videóra vették. 12 ember légzési nehézségekkel került kórházba.

Leszállás közben kinyitotta az egyik utas az Asiana Airlines dél-koreai légitársaság egyik leszállásra készülődő gépének ajtaját – közölte a Yonhap. A dél-koreai hírügynökség információi szerint az eset helyi idő szerint péntek kora délután történt, amikor a 194 utast szállító gép pár percnyi távolságra volta a Daegu nemzetközi repülőtértől. A gép tisztségviselők elmondása szerint nagyjából 250 méteres magasságban volt.


A leszállás után 12 embert szállítottak kórházba légzési nehézségek miatt. A gépből senki sem esett ki. Az ajtót kinyitó, harmincas éveiben járó férfit a leszállás után a rendőrség őrizetbe vette.

A dél-koreai hatóságok azt egyelőre nem tudták megmondani, hogy az egyedül utazó férfi miért nyitotta ki a vészkijáratot. Mivel a gép már a leszálláshoz készülődött, az utaskísérők nem tudták megakadályozni tettét. A rendőrség közlése szerint nem volt részeg, de nem hajlandó mondani nekik semmit az indokairól.

Szemtanúk a Yonhapnak azt mondták, hogy a férfi megpróbált kiugrani a gépből, és a többi utas tartotta vissza. 


Egy 44 éves utas elmondta, hogy a gép bal oldalán, középen található ajtó hatalmas robajjal szinte kirobbant a helyéről:

Azt hittem, hogy felrobban a gép, és így fogok meghalni.

A CNN-nek egy repülési szakértő „nagyon bizarrként” jellemezte az esetet, és teljesen értetlenül állt az előtt, hogy az ajtót egyáltalán ki tudta nyitni az utas.

Elvileg lehetetlen kinyitni azokat az ajtókat repülés közben

– mondta el Geoffrey Thomas az amerikai hírtelevíziónak.

Nyitókép: Twitter

 

#Külföld#repülő#Videó#vészhelyzet#dél-korea#utasszállító

Címlapról ajánljuk