Külföld

A kómából felébredt apa nem emlékezett a 8 éves fiára, aki ugyanabban a balesetben halt meg

rtl.hurtl.hu

2023. október 31. 16:10

Nem ismerte meg a feleségét, és arra sem emlékezett, hogyan történt a baleset.

Egy apa, aki kómába esett, miután őt és két fiát elütötte egy motorkerékpár, felébredve egyáltalán nem emlékezett a fiára, aki ugyanabban a balesetben halt meg – számolt be a történetről a Daily Star. 

A 49 éves Mohamed Mao éppen a kis Mustafa Ahmed kezét fogta, amikor London délkeleti részén keltek átkeltek az úton és elütötte őket egy autó. A kisfiú több métert repült, és a helyszínen meghalt, Mohamed pedig fejsérülést és csípőtörést szenvedett. Másik fiával, a 11 éves Ahmed Ahmeddel együtt, akinek kilyukadt a mája és a nyaka is megsérült, kórházba szállították.

„Nem emlékszem semmire, nem tudom, mi történt azon az éjszakán” – magyarázta a Mirrornak, miután visszatért a helyszínre. Úgy tudja a szemtanúk beszámolóiból, hogy a lámpa piros volt, amikor átkeltek. Mohamed több hétig mesterséges kómában feküdt, és több műtéten, valamint intenzív terápián esett át, hogy visszanyerje a beszédképességét és a memóriáját.

A szomáliai származású buszsofőr az eset óta nem tud dolgozni, és még mindig csípőprotézisre vár. Hetekig tartott a terápiája, mire az orvosok úgy ítélték meg, hogy elég stabil ahhoz, hogy elmondják neki, mi történt.

Amikor felébredtem, nem emlékeztem semmire, nem ismertem a feleségemet, nem ismertem senkit. Nem tudtam, hogy miért voltam ott

– magyarázta. „Még mindig össze voltam zavarodva egy kicsit. Körülbelül két hónappal később meséltek a fiamról. Amikor látták, hogy már jobban beszélek, behívtak egy szobába, a feleségemmel és az orvosokkal együtt, és elmondták, mi történt. Borzasztó volt. Nem tudtam rendesen gondolkodni, de nagyon rosszul éreztem magam. Bűnösnek éreztem magam, hogy azért történt mindez, mert aznap elvittem őt otthonról” – fogalmazott. 

A másik fia fizikailag felépült, de visszahúzódó a baleset óta. Létezik egy kampány, ahol a résztvevők arra ösztönzik a Greenwichi Tanácsot, hogy változtasson az utakon ott, ahol Mustafa meghalt, többek között csökkentse a sebességet és helyezzen el kamerákat. Mohamed támogatja a törekvéseiket. 

Nyitókép: illusztráció – Fotó: Getty Images

#Külföld#kóma#amnézia#baleset#emlék#emlékezés#memória

Címlapról ajánljuk