Külföld

Meghalt az orosz Lukoil igazgatótanácsának elnöke, elődje egy kórház ablakán esett ki

rtl.hurtl.hu

2023. október 24. 14:54

Elődje, Ravil Maganov egy rutinvizsgálatra érkezett a kórházba. Nem találtak búcsúlevelet, nem működtek a térfigyelő kamerák. 

A Pravda írta meg az orosz Lukoil olajipari vállalat bejelentetése alapján, hogy 66 évesen elhunyt Vlagyimir Nekrasov igazgatótanácsi elnök. Az előzetes orvosi vélemények szerint szerint Nekrasov akut szívelégtelenségben halt meg.

Nekrasovot azután választották a Lukoil igazgatótanácsának élére, hogy elődje, Ravil Maganov 2022. szeptember 1-jén kizuhant a Központi Klinikai Kórház főépületének ablakából. A nyomozók akkor nem állapították meg az öngyilkosság vagy külső beavatkozás tényét sem. Maganov egy régóta fennálló kórkép miatt rutinvizsgálaton vett részt. Búcsúlevelet nem hagyott hátra, a lezuhanás helyén nem voltak térfigyelő kamerák.

Vlagyimir Nekrasov csaknem 50 évig dolgozott az olaj- és gáziparban. Szerelőként kezdte, majd a Lukoil-Nyugat-Szibéria vezérigazgatójává emelkedett. Megkapta a Hazáért Érdemrend IV. fokozatát és a Becsületrendet.

A haláleset furcsa sorba illeszkedik. Nyáron a Csuvas Köztársaság legfőbb ügyésze hunyt el, állítólag át akarta úszni a Volgát. Nem sokkal korábban az egyik kereskedelmi bank elnökhelyettese, a 28 éves Krisztina Bajkova kiesett a tizenegyedik emeleten lévő moszkvai lakásának ablakán. Ugyancsak nyáron holtan találtak egy oroszországi szövetségi bíróra a háza előtt, miután kiesett a lakása ablakán és 12 emeletet zuhant. Az orosz-ukrán háború kitörése után pedig több orosz oligarcha is furcsa körülmények között hunyt el.

Nyitókép: Lukoil / Telegram

#Külföld#oroszország#lukoil#haláleset#halál

Címlapról ajánljuk